CHP MANİSA’DA ADAYLARINI TANITTI

CHP MANİSA’DA  ADAYLARINI TANITTI

      Demirci HALIKENT-

          Cumhuriyet Halk Partisi, Manisa Bü yükşehir ve İlçe Bele diye Başkan adaylarını CHP Genel Başkanı Özgür ÖZEL’in katılımıyla Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda coşkulu bir törenle tanıttı.                  CHP Genel Başkanı Özgür ÖZEL, partide ve Türkiye’de değişim vurgusu yaptı.                  CHP Manisa İl Başkanı İlksen Uludağ ÖZALPER, “Sosyal Belediyecilik; halka ve doğaya hizmet etmek, sorunları çözmek, birlikte büyümek ve gelişmektir. Zor değildir, aksine hakkımızdır. Baş ta Büyükşehir olmak üzere tüm ilçelerde güç lü bir kampanya yürüteceğiz. Manisa kazanacak, Türkiye kazanacak. Hep birlikte ba şaracağız” ifadelerini kullandı. 

          Yerel seçimlere adım adım yaklaşılırken, CHP Manisa’da Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan adaylarını kamuoyuna duyur du. 

          Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılan CHP Manisa Büyükşehir ve İlçe Bele diye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’na CHP Genel Başkanı Özgür ÖZEL ile birlikte Genel Merkez yöneticileri, CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU ve Bekir BAŞEVİRGEN, İlçe Baş kanları ile çok sayıda partili katıldı.

 

“SOSYAL BELEDİYECİLİK ZOR DEĞİL, HAKKIMIZDIR”

          Programın açılış konuşmasını yapan CHP Manisa İl Başkanı İlksen Uludağ ÖZALPER, Manisa için tarihi bir gün yaşandığını belirtti. 

          2019 yerel seçimlerinin ardından Manisa’da CHP’li başkan ların seçildiği 4 ilçede sosyal belediyecilik anlayışının benimsendiğini belirten Başkan ÖZALPER, “Manisa’yı hedeflerine ulaştırmak için önemli bir yola çıkıyoruz. Sizlerle bu yola çıkmaktan çok mutluyum. 100. yaşına girmiş bir Cumhuriyet’in evlatlarıyız. 100 yıl önce nasıl gerici zihniyete boğun eğmediysek, bundan sonra da eğmeyeceğiz. Sosyal Belediyecilik; hal ka ve doğaya hizmet etmek, sorunları çözmek, birlikte büyümek ve gelişmektir. Zor değildir, aksine hakkımız dır. Son 21 yıldır AKP’ nin baskısına rağmen CHP Belediyelerinin hizmetleri herkes tarafından biliniyor. 2019 yerel seçimleri son rasında kazandığımız Akhisar, Turgutlu, Alaşehir ve Saruhanlı’da halkımız için hayata geçirdiğimiz hizmetler ortada. Halkçı ve sosyal belediyecilik nasıl yapılır, herkese gösterdik. Ne halkımızdan kopuk yaşadık, ne de halkımızın sorunlarına ve taleplerine kulak tıkadık. Belediyelerimiz, yaşatılan kısıtlama ve engellemelere boyun eğmedi, halkımıza hizmet etmekten asla vazgeçmedi. Son 5 yılda büyük başarılara imza attık. CHP’li belediyelerin yönettiği il ve ilçelerimiz, yaşanabilir kentler haline geldi. İkti darın tahribatını onarmaya ve topluma nefes olmaya çalıştık. Ben de Manisalılar nefes alsın, hakkı olana kavuşsun diyorum” dedi.

 

“SON 5 YILDA SUYA KADEMELİ ZAM YAPTILAR, KİŞİYE ÖZEL İMAR AÇTILAR”

          CHP İl Başkanı ÖZALPER, “Son 5 yılda ekonomik sıkıntı içerisinde olan vatandaşın suyuna her ay kademeli olarak zam yapıldı. Mevcut belediye sayesinde Manisa artık Türkiye’nin en pahalı su yunu içiyor. Cumhur ittifakının yönettiği başta Büyükşehir olmak üzere ilçe belediyelerinde yeşil alanlarımız imar açılmak istendi. Son 30 yıldır Manisa’nın kanayan yarası olan imar sorunu çözülemedi, üstüne üstlük rant kapısı haline geldi. Kimileri ekoturizm adı altında kızına, kimileri yandaşlarına rant sağlamak için kurnazlık oyunlarına yeni imarı hayata geçirmeye çalıştılar. Kimileri ise Atatürk’ün değerlerine düşman vakıflara belediyenin taşınmazlarını peşkeş çekmeye çalıştı. Bunların hepsini son 5 yılda yaşadık ve gördük. 

          Rantın ve peşkeşin karşısında durduk, durmaya da devam edeceğiz. Kimi zaman hukuksal alanda, kimi zaman meydanlarda mü cadelemizi verdik ve vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

“GÜÇLÜ BİR MANİSA’YI HEP BİRLİKTE YARATACAĞIZ, BİRLİKTE KAZANACA ĞIZ”

          CHP Manisa İl Başkanı İlksen Uludağ ÖZALPER son olarak şu ifadeleri kullandı, “Manisa’ya, Manisalılara hizmet halkın ihtiyaçlarını çözmek, yok sula, bakıma muhtaç olana, yaşlıya, öğrenciye, çocuklara gereken desteği sağlamak, dep rem gerçeğini görmek ve ona uygun hareket etmek gerekiyor.               Tarımın bu topraklardaki değerini yeniden yükseltmek gereki yor. Bunlar, Manisa için çok can alıcı noktalar. Bu ülkeyi kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinin Genel Başkanı sayın Özgür ÖZEL bu toprakların evladı ve bizler için çalışıyor. Biz de bu gururu taşımakla ve bunun sorumluluğuyla çalışmakla yükümlüyüz. Bu yol tüm ülkeyi kapsayacak, Manisa’dan başlayıp güzel ülkemize yayılacak. Bunun için de Manisa’ya Cumhuriyet Halk Partisi gerekiyor, yeni bir başkan gerekiyor. Güçlü bir Manisa’yı hep birlikte yara tacağız. Başta Büyükşehir olmak üzere tüm ilçelerde güçlü bir kampanya yürüteceğiz. Manisa kazanacak, Türkiye kazanacak. Hep birlikte başaracağız”

 

CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL, “HER SOKAĞINDA PEDAL ÇEVİRDİĞİM ŞEHİRDEYİM”

          CHP Genel Başkanı Özgür ÖZEL’in sahneye çıkmasıyla salonda büyük bir alkış tufanı koptu. Genel Baş kan Özgür ÖZEL, “Benim için çok anlamlı bir gün. Her şeyin başladığı yerdeyiz. Bu yolun her adımını birlikte yürüdüklerimle beraberiz. O yüzden bu salonda bulunan ya da bulunmayıp kalbi bu salonda olan, Manisa’daki yürüyüşü müze, Türkiye’deki yürüyüşümüze ilk günden şu ana kadar hiçbir çıkar gözetmeden can-ı yürekten destek veren siz değerli yoldaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız. Yabancı olduğum bir yerde değilim, partimizin bir kürsüsündeyim ama bir yandan da çok heyecanlıyım çünkü 81 ilde 973 ilçemizde kürsülerde konuşuyorum ama kendi evimde, kendi memleketimde, kendi ailemin gözü önünde, kendi siyaset arkadaşlarımın varlığında bu konuşmayı yapmak her yerdekinden daha heyecanlı. Bu heyecan salondan Manisa’ya, Ma nisa’dan Türkiye’ye taşıyor. Bugün ekmeğiyle suyuyla büyüdüğüm, her sokağında önce 3 tekerlekli bisiklet, sonra denge tekerlekli bisiklet, tekerler çıkınca pedal çevirdiğim, girmediğim ara sokağı çıkmaz sokağı olmayan kentteyim. Yolda gördüğüme soyadını sorduğumda aile sinden en az 5 kişinin adını mesleğini kiminle evli olduğunu ne rede çalıştığını bildiğim yerdeyim. Anne babamın evindeyim. Fatih Sultan Mehmet’in ‘beni seven arkamdan gelsin’ diyerek yola çıkıp Edirne’de payitahta gittiği, 2 sene sonra da İstanbul’u fethedip çağ açıp çağ kapattığı bir serüvenin başladığı memleketteyim. Dünyanın en eski, en köklü festivallerinden birinin olduğu, dünyanın en eski halk ilaçlarından bir tanesinin daha halen şifa dağıttığı yerdeyim. Yusuf Atılgan’ın Anayurt Oteli’ni yazdığı yerdeyim. İlhan Berk’in şiirle tanıştığı topraklardayım. Mimar Sinan’ın son kalfalık eserini yapıp, Muradiye Camii’ni yapıp Süleymaniye’yi yapmak üzere İstanbul’a gittiği kentteyim” dedi. 

 

“DEĞİŞİM RUHUYLA PARTİMİZ GENÇLEŞECEK VE İKTİDARA YÜRÜYECEĞİZ”

 

          CHP Genel Başkan Özgür ÖZEL, parti içinde değişimi bir kez daha vurgulayarak, “Manisa’da değişim, Tür kiye’de değişimin peşin deyiz. Yeni bir yol yürüyoruz.

                              

          Yürüdüğümüz yol gençlerin ve dinamik kadroların yoludur. 26 yaşında bir Nükhet ablamın telefonuyla Eczacı Odası yönetimine girmiş, 28 yaşında Başkan olmuş, 30 yaşında Türk Eczacılar Birliği’ni yönetmiş, 34 yaşında Manisa Belediye Başkanlığı’na aday gösterilmiş ve o günden beri sizinle birlikte mücadele etmiş ve hep sizin tara fınızdan gençliği övülmüş, enerjisi övülmüş bir kardeşinizim. 

 

          Bugün benden önce, geçmişte söz verdiğimiz gibi bu kürsüye 30’lu yaşlarında genç bir kadın Manisa İl Başkanı olarak çıktı. Bugün Manisa’nın, için de bulunduğumuz ilçe nin Belediye Başkan adayı 33 yaşında bir kadındır. Bu ilçenin İlçe Başkanı 27 yaşında bir avukattır. Bu değişim ruhuyla, bu değişim inancıyla sizlerin desteğiyle bu parti değişecek gençleşecek ve iktidara yürüyecek sizlere söz veriyorum. Yeni bir yoldayız. Bu yol milletimizin yoludur, bu yol doğru bir yoldur, bu yol temiz bir yoldur. Bu yol cesaret ve kararlılıkla yürümeyi sürdüreceğimiz bir yoldur” ifadelerini kullandı.

 

“YENİ BAŞKAN, GÜÇLÜ MANİSA” 

 

          CHP Manisa Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan adayları tanıtım toplantısında son sözü CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ferdi ZEYREK aldı. Ferdi ZEYREK, Manisa’ya hak ettiği hizmeti vermek için ‘Yeni Başkan Güçlü Manisa’ sloganıyla yola çıktıklarını ifade etti. 

 

          Programın devamında Manisa’nın Büyükşehir ve 17 İlçe Belediye Başkan adayı kürsüye çıkarak kamuoyuna tanıtıldı. 

          CHP Demirci  Belediye Başkan Adayı Şerif AKMEŞE de sahneye çıkarak davetlileri selamladı.

     *Cengizhan ERDEM



24.04.2024

22.04.2024

17.04.2024

15.04.2024

08.04.2024

03.04.2024

01.04.2024

27.03.2024

25.03.2024

20.03.2024

18.03.2024

13.03.2024

Manisa

27.04.2024

  • İMSAK 04:39
  • GÜNEŞ 06:11
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:59
  • AKŞAM 20:05
  • YATSI 21:31
25.2°

YAZARLAR