CHP’DEN ZAMLARA İLİŞKİN EŞ ZAMANLI BASIN AÇIKLAMASI

CHP’DEN ZAMLARA İLİŞKİN EŞ ZAMANLI BASIN AÇIKLAMASI

GÖRDES-

               Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 81 ilde eş zamanlı düzenlenen basın açıklamalarıyla zamlara tepki gös terdi. Basın açıklamaları, partinin il ve ilçe binalarında yapıldı.

               CHP örgütleri hükümetin son dönemde yaptığı zamlara dikkat çekmek için 81 ilde eş zamanlı basın açıklamaları düzenledi.

               CHP il örgütleri tarafından yapılan basın açıklamalarında ortak bir metin okundu.

 

BAŞKAN 

MELİH KURU

               CHP Demirci İlçe Başkanlığında yapılan açıklamayı İlçe Başkanı Melih KURU oku du.

               “AKP iktidarın da iki Türkiye var. Biri Saray’ın Türkiye’si, diğeri ise vatandaşın Tür kiye’si” diyen ERGİN, şöyle konuştu:

 

‘YÜKSELEN FERYAT DUYULMUYOR’

               Saray’ın Türkiye’sinde ‘Elektrik faturasını ödeyemedim, do ğal gaza da zam gelmiş’ gibi dertler yok. ‘Ulaşım bedeli aldı başını gitti, bu bayramda köye bile gidemedik’ gibi halkın gündelik sorunları yok. Markete gidildiğinde ‘Bugün de et alamadık, peynir alamadık, süt bile alamadık, bu ayı nasıl çıkaracağız’ feryadı yok. Kira derdi yok, kiracının da ev sahibinin de mağ dur olduğu düzenden haberleri dahi yok. Saray’da bebek bezlerine gelen zamların, tuvalet kağıdındaki fiyat artışının, yağın, çayın, pirincin, soğanın günaşırı zamlanmasının yarattığı endişe yok. Çocuğunu okula aç gönder mek zorunda kalan ailelerin, tenceresini kay natamayan kadınların çaresizliği yok. Saray’ın şaşalı ışıklarından işsiz gençlerin sürüklendiği depresyon görünmüyor. Yoksulluk nedeniyle yıkılan yuvalardan yükselen feryat duyulmuyor. Açlıktan midesi guruldayan işçinin, emeklinin isyanı ulaşmıyor.

‘HALKA EKONOMİK SOYKIRIM 

UYGULADILAR’

               Saray’ın Türkiye’si, satamadığı için ürününü dalından toplamayan çiftçiden de zam üstüne zam gelen ürüne erişemeyen tüketiciden de bihaber. Halkın derdi, Saray’ın derdi olmuyor. Nasıl olsun ki? Saray’ın Türkiye’sinde; 5’li çeteler var, dolar bazında ihale alanlar var, dolarla gelir garantili yollar, köprüler, hastaneler yapanlar var, dolarla devlete borç para verenler var, 4-5 kurumdan birden maaş alanlar var. Vatandaşın Türkiye’si ise yangın yeri. Zam üstüne zam, vergi üstüne vergi, borç üstüne borç. ‘Türkiye’yi uçuracağız. Ülkemizi dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisi arasına sokacağız’ dediler. Dünya sefalet liginde ilk 10’a soktular. Sosyal yardımlardan yararlanarak hayata tutunmaya çalışan hane sayısını 4,5 milyona çıkardılar. Halka ekonomik soykırım uyguladılar.

‘ÇAKMA EKONOMİST, BOZDUĞU EKONOMİYİ 

ZAMLARLA 

DÜZELTMEYE ÇALIŞIYOR’

               ERDOĞAN, ÖTV’yi artırma yetkisini ilk olarak akaryakıtta kullandı. Bir gece yarısı operasyonuyla akaryakıt 6 TL zamlandı. Şimdi bu zam, iğneden ipliğe her şeye misliyle yansıyacak. Enflasyon daha da coşacak. Çakma eko nomist, bozduğu ekonomiyi memura, işçiye, emekliye, vatandaşa yüklediği vergiler ve zamlarla düzeltmeye çalışıyor. Millete çay kaşığıyla verdiğini kep çeyle alıyor. 85 milyonu 5’li çetelere mahkûm ediyor. Kasası boşalmış, rezervleri erimiş, parasının değeri kalmamış, eşitlik liginde küme düşmüş bir ülkeye dönüştürüldük. Bu zulüm karşısında ezilen vatandaşlarımıza sesleniyoruz. Bu yangını kimin çıkardığını biliyoruz. Türkiye’de yangını söndürecek olan parti Cum huriyet Halk Partisi’dir. Biz halkın partisiyiz. Saray ile halk arasındaki duvarı biz kaldıracağız. Halkın iktidarını biz kuracağız.”         



24.04.2024

22.04.2024

17.04.2024

15.04.2024

08.04.2024

03.04.2024

01.04.2024

27.03.2024

25.03.2024

20.03.2024

18.03.2024

13.03.2024

Manisa

27.04.2024

  • İMSAK 04:39
  • GÜNEŞ 06:11
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:59
  • AKŞAM 20:05
  • YATSI 21:31
25.2°

YAZARLAR