CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI TURGUT ASLAN'DAN DEMİRCİ ZİYARETİ

CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI TURGUT ASLAN

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, 15 Temmuz Gazisi Turgut ASLAN, millî mücadele şehri olan ilçemizi ziyaret etti.

                Emniyet Genel Müdürlüğünün FETÖ başta olmak üzere Türkiye'yi hedef alan terör örgütleriyle mücadele eden Terörle Mücadele Dairesinin başındayken 5 yıl önce Jandarma Genel Komutanlığında rehin alınan ve başından vurularak ağır yaralanan "Gazi Başkan" Turgut ASLAN kurtuluş savaşında destansı bir mücadele örneği sergileyen Demirci'de ziyaret ve incelemelerde bulundu.

                Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Turgut ASLAN ziyaretleri kapsamında ilk olarak kamp malzemesi üretimi yapan firmayı, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde kursiyerlerin bin bir emekle yaptığı kıl çadırı sergisini gezdi.

                ASLAN, kağıt rolyef, ebru, resim ve minyatür halı stantlarını ziyaret ederken çalışmalar hakkında Kurum Müdürü İsmail ÇETİNKAYA'dan bilgi aldı.

                Manisa Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi'ni de ziyaret eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Turgut ASLAN, Dekan Prof. Dr. Ahmet ÇETİN'den fakültenin çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.

                Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ASLAN ziyaretleri kapsamında daha sonra yeni Hükümet Konağında Demirci Akıncıları Köşesini inceledi.

                Kaymakamımız Adem KAYA'yı ziyaret

                Demirci Akıncıları derneğine de üye olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Turgut ASLAN; "Bende Artık Bir Demirci Akıncı'sıyım dedi.

                Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Turgut ASLAN İlçenin kurtuluş günü ve 30 Ağustos Zafer Bayramı programına da katılarak halka hitap etti.

                Törende konuşan Belediye Başkanı Selami SELÇUK, Tarihi kahramanlıkla dolu bir ilçenin Belediye Başkanı olmaktan gurur duyuyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Demirci'mizin Kurtuluş gününü en güzel şekilde kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Cumhurbaşkanı Baş danışmanı Sayın Turgut ASLAN'ın böylesi bir günde ilçemizi ziyareti bizleri gururlandırdı. Kendisine ilçem adına teşekkür ediyorum " dedi.

                 Kaymakamımız Adem KAYA konuşmasında; "Başta bizlere bu zaferi armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aziz şehitlerimizi, Demirci Akıncılarını minnetle yad ediyorum. Demirci'de düşman işgaline boyun eğmeyen Demirci Akıncıları büyük bir mücadele örneği sergilediler. İlçemizin kurtuluşu ve 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun " dedi.

                2. KURTULUŞ SAVAŞINI HALKIMIZIN DESTEĞİ İLE KAZANDIK

                Turgut ASLAN konuşmasında; “Demirci gibi tarihe mal olmuş kahraman bir ilçemizin Kurtuluş günü kutlamalarına davetinizden, büyük onur duydum. Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı ve silah arkadaşları Demirci Akıncı'larının amansız mücadeleler verdiği topraklardayız, Demirci halkı, milli mücadelede sadece kendi kurtuluşunu sağlamakla kalmamış, ülkenin kurtuluş mücadelesinde ilk meşaleyi yakan bölgelerimizden olmuştur. Bizler de 15 Tem muz 2016’da meydana gelen hain kalkışmada, tereddütsüz, canımızı ortaya koyarak, atalarımızın emanetini korumak için üzerimize düşeni yapmaya çalıştık.

                2. Kurtuluş savaşımız olarak adlandırılan mücadeleyi, halkımızın da direnişi ve desteğiyle, çok şükür yine kazanmayı bildik. Ne pahasına olursa olsun, tüm hainlere ve düşmanlara, vatanımız uğruna ne yapabileceğimizi, dün de, bugün de gösterdik " dedi.

                Konuşmaların ardından Kaymakamımız Adem KAYA, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Turgut ASLAN'a çiçek ve el dokuma Demirci halısı hediye etti.

                Belediye Başkanı Selami SELÇUK ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Turgut ASLAN'a Kılıç ve Ayyıldız motifli ahşap oyma tablo hediye etti.

                Programda Demirci Mahmutlar Mahallesi Halk Oyunları ekipleri yöresel halk oyunları gösterisi sergilendi.

                Halk oyunları gösterisinin ardından Demirci Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aşkın ÇELİK tarafından kahramanlık türküleri seslendirildi.

   * Cengizhan ERDEM



24.04.2024

22.04.2024

17.04.2024

15.04.2024

08.04.2024

03.04.2024

01.04.2024

27.03.2024

25.03.2024

20.03.2024

18.03.2024

13.03.2024

Manisa

24.04.2024

  • İMSAK 04:44
  • GÜNEŞ 06:15
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:59
  • AKŞAM 20:02
  • YATSI 21:27
25.7°

YAZARLAR