GENÇLERİMİZ EĞİTİMCİLER KAMPINDA

GENÇLERİMİZ EĞİTİMCİLER KAMPINDA

    

 

                Manisa’nın farklı ilçelerindeki KYK yurtlarında kalan gençler, KYK Yurt Memuru Fatih GÜN ile birlikte KYK 5. Tematik Kış Kampları kapsamında kişisel ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen ‘Eğitimciler Kampı’ için Sakarya’ya gittiler. Sakarya’nın Arifiye ilçesindeki Muhammet Fatih SAFİTÜRK yurdunda konakladılar.

                Eğitimciler Kampı kapsamında ilk gün TRT sanatçısı Ahmet ŞAHİN tarafından Tasavvuf müziği icra edildi.

                GSB Bakan Yardımcısı ilhan Selim BAYDAŞ açılış dersi mahiye-tinde gençlere hitap etti.

                Özel Öğretim Kurumları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hami KOÇ, “21.Yüzyılda Etkin ve Etkili Öğretmen Olmanın Öncelikleri” adlı dersini gerçekleştirdi.

                Kampın 2. günün de Yazar-Şair Ahmet MARAŞLI gençlerle bir araya geldi. Hemen ardından TRT sanatçısı Volkan ARSLAN’ın konseri dinlendi.

                Eğitim uzmanı Adem DURAN tarafından eğitim ve öğretmenliğe dair söyleşi gerçekleştirildi.

                Sunucu ve Spiker Yahya BAKIR, gençlerimize sunuculuk ve diksiyon eğitimi hakkında bilgi verdi.

                3. günün sabahında gençlerimizin Sakarya’da konukladıkları yurda da ismi verilen Şehit Kaymakam Muhammet Fatih SAFİTÜRK’ün kabri ziyaret edildi.  Burada gençlerimiz Kur’an-ı Kerim okuyup dua ettiler. Gençlerimiz, ziyaret ettikleri şehit aileleri ile beraber KYK yurdunda öğle yemeği yediler.

                Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf BÜYÜK, gençlere Yurtdışı  Yüksek Lisans programı hakkında bilgi verdi ve eğitimin önemini vurguladı. Santur Virtüözü Sedat ANAR tarafından santur dinletisi gerçekleştirildi.

                Prof. Dr. Erol GÖKA, “Dijital Medyanın Eğitimle İlişkisi” adlı dersini gerçekleştirdi.

                Gençlerimiz, Adapazarı Belediyesi’nin hazırladığı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında söyleşi gerçekleştiren hem şehrimiz Bahadır YENİŞEHİRLİOĞLU’nun programına katıldı. YENİŞEHİRLİOĞLU tarafından gençlere kitap hediye edildi.

                Eğitimciler Kampının 4. gününde gerçekleştirilen tematik geziler kapsamında Sakin Şehir unvanına sahip olan Taraklı ziyaret dildi.  Burada tarihi Taraklı konakları ve Yunuspaşa Camii hakkında gençlere bilgi verildi. Geyve Seyir Terası ve Ali Fuat CEBESOY’un kabri de ziyaret edildi.

                Kampın son günü Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref ATEŞ vakıfları ile bilgiler verdi. Sosyolog – Yazar Erol ERDOĞAN kapanış dersi mahiyetinde “Eğitimde Değerlerin Rolü ve Önemi”ne dair söyleşide bulundu.

 

BİLGİ YARIŞMASINDA 1. OLDULAR

                4. günün sonunda diğer illerden gelen öğrencilerle birlikte bilgi yarışması gerçekleştirildi. Yarışmaya Manisa ilini temsilen Demirci Eğitim Fakültesi öğrencilerinden Sait İNAN, Abdullah ADIBELLİ ve Ömer YÜCEL katıldı.

                Gençlerimiz yarışmadan galibiyetle ayrılarak birincilik kupasını ve birincilik madalyalarını almaya hak kazandılar.

MEHTERLE UĞURLANDILAR

                Gençlerimiz Eğitimciler Kampının son günü sertifikalarını alarak Sabahattin Zaim KYK Yurdu mehter takımının dinletisi ile uğurlandılar.

 

* SAİT İNAN



17.04.2024

15.04.2024

08.04.2024

03.04.2024

01.04.2024

27.03.2024

25.03.2024

20.03.2024

18.03.2024

13.03.2024

11.03.2024

06.03.2024

Manisa

19.04.2024

  • İMSAK 04:53
  • GÜNEŞ 06:21
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:20
23.3°

YAZARLAR