HEM’DE KURSLAR BAŞLIYOR

HEM’DE KURSLAR BAŞLIYOR

Halk Eğitimi Merkezinde 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlıkları Tamamlandı. Kurslar Başlıyor.

               Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail ÇETİNKAYA, özellikle usta öğreticilerin başvuru süresine dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

               Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün aldığı karara göre 2020 - 2021 Öğretim yılı ücretli Usta Öğretici Başvuruları, 30 Eylül 2020 tarihine kadar e-Yaygın sistemi Başvurular / Usta Öğretici Başvurusu ekranı üzerinden; başvuruların onay işlemleri ise kurum yetkilileri tarafından Başvurular / Usta Öğretici Başvuru Onay ekranından yapılacak.

               Bu bağlamda Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde kurs açmak isteyen tüm okul kurum personellerinin başvurularını e-devlet üzerinden yapmaları gerekiyor.

               Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail ÇETİNKAYA yaptığı açıklamada: “Kurumumuzda Covid -19 önlemlerini almış bulunmaktayız. 2020-2021 Eğitim Öğretim Dönemi için açılacak kurslarımız; kurumumuz tarafından yapılan alan taramaları ve halkın taleplerine göre planlanmaktadır. Kurslara yıl boyunca ön kayıt olunabilir. Halk Eğitimi Merkezleri Açık Öğretim (Açık Ortaokul Ve Açık Lise) İrtibat Bürosu olarak hizmet vermektedir. Mezun Öğrencilere Yönelik Destekleme ve Yetiştirme DYK Kursları açılmaktadır.

               Halk Eğitimi Merkezleri Tarafından Mesleki ve Teknik, Sosyal ve Kültürel ve Okuma-Yazma Kursları açılmaktadır.

               Açılabilecek kurslarımız; Kağıt Rölyef, Takı Tasarım, Diksiyon, Gitar, Bağlama, Ney, Keman, Kalorifer Yakıcılık, Avcılık Eğitimi, Resim, İngilizce, Hijyen, Tıbbi Aromatik Bitkiler, Okuma-Yazma, Naht, Ebru, Tarım ve Hayvancılık Kursları, Ahşap Boyama, Örgü, Dikiş, ayrıca mezuna kalan öğrencilerimiz için Üniversiteye hazırlık kursu TYT AYT seviyesinde verilecek.

               Kurumumuzda alınan önlemlerimiz;  Kurumumuz Covid-19 önlemleri kapsamında dezenfekte edildi. Kurs binamızda görünür yerlere COVID-19 önlemleri ile ilgili bilgilendirici afişler (el yıkama, maske kullanımı, kurs içinde uyulması gereken kurallar vb.) asıldı.

               Sosyal mesafenin korunması için yönlendirme ve yer işaretlemesi gereken alanlar tespit edilerek işaretleme yapıldı. Kurslarda ateş ölçer, maske, sıvı sabun ve el antiseptiği veya en az %70 alkol içeren kolonya bulundurulmaktadır. Kullanılmış maskeler için kapaklı çöp kutuları temin edildi.

               Kurumumuz havalandırması; sık aralıklar ile temiz hava sirkülasyonunu sağlayacak şekilde  yapılmaktadır.

               Teorik dersler için dersliklerin oturma düzeni, kursiyerler arasında en az 1 metre mesafe olacak şekilde oluşturularak derslikle-rin oturma plânları her dersliğin kapısına asıldı. Kursiyerlerin sınıftaki yerleri sabit olarak yerleşim plânı kursiyerlere duyuruldu.” diyerek açıklamada bulundu.

      * İLKNUR BURSALI