İLÇE HIFZISSIHHA KURULUNDAN YENİ KARARLAR

İLÇE HIFZISSIHHA KURULUNDAN YENİ KARARLAR

Corona Virüs tedbirleri tüm Türkiye'de alınmaya devam ediyor. İlçemizde de ilgili resmi kurumlar tedbirlerini almaya devam ederken, bir yandan da ilçe genelinde dezenfekte çalışmaları sürdürülüyor.

                İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kaymakamlık makamı tarafından toplantılarını sürdürürken, alınan kararlarda ilgili işyerleri ve birimlere iletilerek uygulamaya konuluyor.

                İlçe Hıfzıssıhha kurulu yaptığı toplantıda vatandaşların manav ürünlerine daha sağlıklı ve hijyenik şekilde ulaşmaları maksadıyla manav ürünlerinin poşete alınarak satışa sunulmasına karar verildi.

                İlçemiz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de ilgili kararı ilçedeki manav ve marketlere tebliğini gerçekleştirdi.

Hıfzıssıhha Kurulu Kararları şu şekilde;

                - Market, manav ve pazar yerlerinde ambalajsız şekilde satılan yaş meyve sebzelerin tüketicilere seçilmeden  satıcılarca poşetlenerek sunulacaktır.

                - Pazaryerlerinde tezgah aralıkları mümkün olduğunca geniş tutulacak, tezgah aralarında geçiş yerlerinde sıkışıklığa neden olacak kasa ve ambalajlar bulundurulmayacaktır.

                - Pazar yerleri, toptancı halleri ve diğer satış yerlerinde çalışan ve görev yapan her uygun özellikte eldiven kullanacaklardır.

      *Cengizhan ERDEM