MCBÜ EĞİTİM FAKÜLTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA ALTYAPI PROJESİ DESTEĞİNE HAK KAZANDI

MCBÜ EĞİTİM FAKÜLTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA ALTYAPI PROJESİ DESTEĞİNE HAK KAZANDI

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet ÇETİN’in Proje Yürütücüsü olduğu Bilimsel Alt yapı Projesine, MCBÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından destek sağlandı.

         Manisa Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet ÇETİN’in Proje Yürütücüsü olduğu “3 Boyutlu (3D) Yazıcı Destekli Proje Uygulamalarının Öğretmen Adaylarının Bilimsel Yaratıcılık Düzeyleriyle Materyal Geliştirmeye Yönelik Öz Yeterlilik İnançları Üzerindeki Etkisi” konulu Bilimsel Alt yapı Projesine, MCBÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından Yüz on bir bin altmış bir lira doksan kuruşluk (111.061,90 TL) destek sağlandı.

         Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet ÇETİN ; “Altyapı projesi kapsamında Ar-Ge amaçlı kullanmak üzere üç boyutlu profesyonel yazıcı, laboratuvarda öğretmen yetiştirme amaçlı 3D yazıcılar, üç boyutlu tarama teknolojisi, multimedya stüdyo amaçlı prodüksiyon teknolojilerine destek sağlanmıştır. İleri öğretim teknolojileri ve eğitsel / deneysel materyal tasarımına yönelik bu ürünler Eğitim Fakültesi bünyesinde fen öğretimi laboratuvarı, fizik laboratuvarı, biyoloji laboratuvarı ve altyapısı kurulum sürecinde olan STEM ve Eğitsel Materyal Tasarım - İnovasyon laboratuvarlarında kullanıma sunulacak.  Eğitim Fakültesine sağlanan altyapı projesi desteği ile Endüstri 4.0 tabanlı ileri eğitim teknolojilerine yönelik eğitimde dijital dönüşüm hedeflenmektedir. Alt yapı projesi kapsamında fakülteye makine / teçhizatlar kazandırılmasının ötesinde öğretmenlere ve öğretmen adaylarına yönelik 3D yazıcı destekli bilimsel yaratıcılık ve proje tabanlı atölye uygulamaları, 3 boyutlu eğitsel ve laboratuvar materyali tasarlama, tersine mühendislik uygulamaları, bilimsel-eğitsel materyal tasarlamaya yönelik teknoloji ve inovasyon yönetimi, bilgisayar destekli görsel tasarım eğitimi, 3 boyutlu modellemeye yönelik yazılım desteği, üç boyutlu materyal destekli bilim/eğitimi öğretim paketlerinin ve endüstriyel tasarım ürün lerinin geliştirilmesi, eğitsel belgesel yapımı gibi Endüstri 4.0 odaklı ileri eğitim teknolojilerine yönelik eğitimlerin verilmesi hedeflenmektedir. Üç yıl sürmesi planlanan altyapı projesi sürecinde Eğitim Fakültesi paydaşlarının yanı sıra önemli bir eğitim kentimiz olan Demirci’de fakülte - okul işbirliklerinin geliştirilmesi ve ileri eğitim teknolojilerinin eğitime entegrasyonun sağlanması bağlamında çalıştay düzenlenmesi planlanmaktadır. Proje sonunda atölyelerde 3D yazıcı destekli bilimsel/eğitsel materyallerin tasarım projeleri sergilenecek olup, aynı zamanda eğitim – öğretim ortamlarında uygulama ve değerlendirme süreçlerinde ulaşılan çıktılar öğretmenler ve öğrencilerle paylaşılacaktır. Bu kapsamda, proje sonunda 3D destekli bilimsel/eğitsel materyallere yönelik bilim şenliği ve taşradaki okullara yönelik dijital ortamda sanal fuar düzenlenmesi planlanmaktadır.

         Pandemiye rağmen Eğitim Fakültesinde tüm hızıyla altyapı olanaklarının geliştirilmeye çalışıldığı bu tür projelerle fakültenin 21. yüzyılın yeni nesil eğitim modellerinde örnek alınabilecek entegre bir eğitim kampüsü haline getirilerek bölgesel ölçekte lokomotif bir eğitim kurumu olmasının planlandığını” vurguladı.

         Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet ÇETİN; “Sürdürülebilir stratejik planlama ve yenilikçi altyapı projelerinin devamının geleceğini bu bağlamda MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet ATAÇ’ın vizyoner liderliğinde ilk temelleri atılan altyapı çalışmaları kapsamında Eğitim Girişimciliği Ar-Ge ve İnovasyon Ekosistemi, Gözlemevi, Butik Bilim Merkezi, Dijital Eğitsel Yapım Stüdyosu, Toplum 5.0 Öğretmen Eğitimi İnovasyon laboratuvarı gibi ülkemiz adına Eğitim Fakülteleri arasında ilkleri barındıran altyapıların yakın zamanda hayata geçirilmesi planlanmaktadır.    Bu paralelde Eğitim Fakültesi kampüs alanında hayırsever işadamı Özgen İZMİROĞLU’nun öncülüğün de yapımı devam eden İzmiroğlu Kültür Bilim ve Teknoloji Merkezi ve Akıllı Kütüphanenin tamamlanmasında sona yaklaşıldığı” belirtti.

         Prof. Ahmet ÇETİN eğitime yapılan katma değeri yüksek bu tür yatırımlar için eğitim camiası adına hayırseverimize teşekkürlerini ifade etti.

         Ayrıca, projeler geliştirerek akademinin öncü rolüne katkı sağlayan fakültemiz öğretim elemanlarına tebrik ve teşekkürlerini ileten Dekan ÇETİN,  Demirci yerel yöneticilerine ve halkına eğitim fakültesine destekleri için müteşekkir olduklarını sözlerine ekledi.

         Eğitim Fakültesi ile Demirci’ye gönül veren öğretmenlerimiz ve güzide öğretmen adaylarımız ile ortak akla dayalı proje yönetimi faaliyetlerinin sürdürülmesini temenni eden Dekan ÇETİN, pandemi etkisine bağlı risk faktörlerinin minimize edilmesi neticesinde bu projelere ruh veren öğretmen adaylarımıza kavuşmayı temenni ettiklerini dile getirdi.

      * Sait İNAN – M. Emin BAKAR

 



24.04.2024

22.04.2024

17.04.2024

15.04.2024

08.04.2024

03.04.2024

01.04.2024

27.03.2024

25.03.2024

20.03.2024

18.03.2024

13.03.2024

Manisa

25.04.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:59
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:28
22°

YAZARLAR