Muazzez AKIN'ın "Öteye Mektup" Kitabının İmza Günü

Muazzez AKIN

             "ÖTEYE MEKTUP KİTABININ YAZARI 93 YAŞINDAKİ MUAZZEZ AKIN DEMİRCİ'DE OKURLARIYLA BULUŞTU."

            Demirci Atıf Akın Kütüphanesi, 13-19 Haziran 2019 tarihleri arasında yapılan Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu mezuniyet şenlikleri kapsamında, Üniversite Caddesi üzerinde açılan standlarda yer aldı.

            93 yaşındaki Muazzez AKIN tarafından kaleme alınan, "Öteye Mektup" kitabının satışından elde edilen gelir Demirci Atıf AKIN Kütüphanesine bağışlandı.

            Açılan stantta, Atıf AKIN Kütüphanesinin müze bölümünde yer alan arşiv fotoğrafları, ulusal ve yerel basında çıkan röportaj ve haberleri, 1938 yılı basımı Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ıslak imzasını taşıyan Nutuk kitabıu da sergilendi.

            Mezuniyet Şenlikleri süresince öğrencilerin ve Demirci halkının büyük ilgi gösterdiği Atıf AKIN Kütüphanesi stantına çok sayıda ziyaretçi gelerek Muazzez AKIN'a dair ziyaretçi notları bıraktılar.

            Ziyaretçiler "Öteye Mektup" kitabının yazılışını da paylaştığı TRT Haber kanalında yayımlanan "Ömür Dediğin" programını ekran yansıtılan sunum izledi.

            Muazzez AKIN ve ziyaretçilerin fotoğrafları her akşam güncellenerek slayt olarak ekrana yansıdı.

            Stantlarda yer alan esnafların da ilgisiyle karşılaşan AKIN okurlarıyla duygusal anlar yaşadı.

            Atıf AKIN Kütüphanesi Kurucusu Muazzez AKIN "Mezuniyet Yürüyüşü"nün gerçekleştiği gün okurlarıyla buluştu. 

            İlçemize mezuniyet töreni için gelen ailelerin, okurların ve halkımızın büyük ilgi gösterdiği imza günü okurlarıyla fotoğraf çekimi ile devam etti.

            Stanta gelen ziyaretçilere tohumlu kalem ve ayraç hediye edildi. Demirci halkı ve Üniversite öğrencilerinin Atıf AKIN Kütüphanesine yaptığı kitap bağışları Kütüphane Yöneticisi İsmail DERMAN tarafından kayıt altına alındı.

            İlçemizde okurlarıyla, hemşehrileri ile buluşmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden AKIN, tasarı aşamasında bulunan yeni bir kitap hazırlığı içerisinde olduğu müjdesini de okurlarıyla paylaştı.

            AKIN, okurlarına: "İnsan yazara öldükten sonra da öğretmeye devam eder. Onların yazmalarını istiyorum. Okursa kendi bilgi hazinesini zenginleştirir. Bizler geçmişten geleceğe bugün bir köprü görevi görüyoruz ve bunun temel taşlarının da kitaplar olduğunu düşünüyorum. O bakımdan gençlerin okumalarını okuduklarını doğru değerlendirmelerini, bölünmemelerini bütünleşmelerini, barışı, sevgiyi, hoşgörüyü en ön planda tutmalarını öneriyorum. Gücümün yettiği bu kadar. Kütüphanemin ebediyete kadar yaşamasını istiyorum. Maddeyi, parayı amaç olarak değil, araç olarak düşünsünler birinci tavsiyem bu ellerinden gelirse her biri bir kaç satır yazsınlar, araştırmacı olsunlar, birkaç yönden takipçisi olsunlar, her anlamda bilimsel düşüncelere değer versinler." dedi.

 

            MUAZZEZ AKIN KİMDİR?

            1926 doğumlu Muazzez AKIN iki ilköğretim okulundan başka okulu bulunmayan Demirci'den dışarıya tahsil için giden ilk kız öğrencidir. 1944 İzmir Kız Lisesi mezunudur. Muazzez AKIN 60 yaşında Kur'an-ı Kerim'i, 80 yaşında bilgisayar kullanmayı öğrenmiştir. Koltuk değneği ile İran, Suriye, İsrail, Filistin, İskoçya, Ürdün, İngiltere ve Amerika'ya gitmiştir. Demirci'den Ankara'ya tahsile gelen bütün gençler Muazzez teyzenin evine konuk olarak kabul ettiği evlatları olmuştur. Bu öğrencilerden oluşan sosyal medyada "Demircili Muazzez Teyze Hayranları" grubu kurulmuş, yüzlerce üyesi bulunmaktadır. Yatılı okumanın nasıl bir duygu olduğunu bildiği için öğrencilerin Muazzez Annesi olarak onlara destek vermiştir. 87 yaşında iken, 2013 yılı Mart ayında birinci baskısı yapılan kaybettiği eşine "Öteye Mektup" adlı anılarını yazdığı kitabı yayımlanmıştır. Bu kitaptan elde edilen gelir Atıf AKIN Kütüphanesine bağışlanmaktadır.

            Emekli maaşıyla Demirci'deki evinin bir kısmını ise eşinin anısında 20 bin kitaptan oluşan Atıf Akın Kütüphanesini kurarak eğitime büyük destek vermiştir.

            2009 yılında, Türk Kütüphaneciler Derneği tarafından, "Yılın Kütüphane Dostu" ödülüne layık görülmüştür. "Ömür Dediğin" Programına katılmış, ulusal basında topluma örnek olan yaşamıyla her zaman yer almıştır.

                                                                                                                                                                                                                             

                                                                                                                                                                                                                        *İlknur BURSALI

                    



24.04.2024

22.04.2024

17.04.2024

15.04.2024

08.04.2024

03.04.2024

01.04.2024

27.03.2024

25.03.2024

20.03.2024

18.03.2024

13.03.2024

Manisa

25.04.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:59
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:28
22°

YAZARLAR