"ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ" DOSYASI TESLİM EDİLDİ

                İlçemize Organize Sanayi Bölgesi kurulması için başlatılan çalışmalar kapsamında ön başvuru ve dosya hazırlama sürecinin tamamlanmasının ardından, Manisa Valiliğine dosya teslimi ve resmi başvuru yapıldı.

                Demircili hem-şehrimiz, Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar PEKCAN'ın 7 Aralık 2019 tarihinde İlçemizi ziyaretinde müjdesini verdiği "DEMİR- Cİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ" için Ticaret ve Sanayi Odası ve İlçemiz Belediyesince başlatılan çalışmalar tamamlandı.

                35 ön başvurunun alındığı Demirci Organize Sanayi Bölgesi, Sevinçler Mahallesi bölgesinde 800 dönümlük alana kurulacak. Alanın fizibilite raporları,  parselizasyon düzenlemeleri, uydu fotoğrafları, krokileri ve firmaların başvurularının yer aldığı dosya Belediye Başkanı Selami SELÇUK, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin KELEM ve Oda Yönetimi tarafından Manisa Valimiz Ahmet DENİZ'e teslim edildi.

                22 Ocak 2020 Çarşamba günü Manisa Valiliği'ne giden Belediye Başkanı Selami SELÇUK, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin KELEM, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri; Ahmet Fatih DİLŞEKER, Nurdoğan BAYRAM, Alican DEDE ve Selami AMUCA, Manisa Valisi Ahmet DENİZ'i makamında ziyaret ettiler.

                Ziyarette Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan OSB dosyası Belediye Başkanı Selami SELÇUK ve Oda Başkanı Nurettin KELEM tarafından Valimiz Ahmet DENİZ'e teslim edildi.

                Hazırlanan dosya Valimiz Ahmet DENİZ'in onayı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına gönderilerek, süreç başlayacak.

 

SÜREÇ HASSASİYETLE TAKİP EDİLECEK

                İlçemiz  heyetini makamında kabul eden  Valimiz Ahmet DENİZ, Demirci Organize Sanayi Bölgesi için başlatılan çalışmaları yakından izliyorum. Sürecin hassasiyetle takipçisi olacağız" dedi.

                Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin KELEM; "Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar PEKCAN'ın müjdelemesi ile çalışmalarına başladığımız Demirci Organize Sanayi Bölgesi için resmi başvurumuzu gerçekleştirdik. Dosyamız Valilik tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına gönderilme-sinin ardından ilgili Bakanlıklar tarafından önümüz-deki günlerde heyetler ilçemizi ziyaret edecek ve OSB kurulumu için çalışmalar daha da hız kaza-nacak. Çalışmaların bu noktaya gelmesinde bizlere hiç bir zaman desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Selami SELÇUK'a teşekkür ediyorum. İlçemiz  el ele verdiğinde neleri başarabileceğini bir kez daha göstermiş oldu. Şu anda 35 ön başvuru aldığımız Organize Sanayi Bölgesi, İlçemize Ticari ve Ekonomik anlamda büyük katkılar sunacak" dedi.

 

İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN, EL BİRLİĞİ İLE ÇALIŞMAYA DEVAM

                Belediye Başkanı Selami SELÇUK; "Bakanımız Ruhsar  PEKCAN'ın destekleri ile çalışmalarına başlanan Demirci Organize Sanayi Bölgesi için Manisa Valimizi, Ticaret Odamız ile birlikte ziyaret ederek resmi başvurumuzu yaptık. Bundan sonraki süreçte Ticaret Bakanlığı ve Sanayi Teknoloji Bakanlığı heyeti İlçemizde çalışmalarına başlayacaklar. 800 dönüm alana kurulacak olan Demirci Organize Sanayi Bölgesi, İlçemize ticari ve ekonomik anlamda katkı sunarken, istihdamın da arttırılması sağlayacak. Ticaret ve Sanayi Odamız ile birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirdiğimiz çalışma ile İlçemiz bu büyük yatırımı da kazanmış olacak. Bu nokta da Oda yönetimine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Her zaman söylediğimiz gibi, İlçemiz için gece gündüz çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.       

 

*Cengizhan ERDEM



24.04.2024

22.04.2024

17.04.2024

15.04.2024

08.04.2024

03.04.2024

01.04.2024

27.03.2024

25.03.2024

20.03.2024

18.03.2024

13.03.2024

Manisa

25.04.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:59
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:28
22°

YAZARLAR