OSB ve İLÇEMİZ YATIRIMLARI GÖRÜŞÜLDÜ

OSB ve İLÇEMİZ YATIRIMLARI GÖRÜŞÜLDÜ

                Belediye Başkanı Selami SELÇUK, Ticaret ve Sanayi Odası Baş- kanı Nurettin KELEM ve Oda Yönetimi Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz ERGÜN'ü makamında ziyaret ederek, OSB ve İlçemizin yatırımları ile ilgili görüşme yaptılar.               

                22 Ocak 2020 Çarşamba günü Manisa Valiliğine Demirci Organize Sanayi Bölgesi için resmi başvuru yaparak, Manisa Valisi Ahmet DENİZ'e dosyayı teslim eden Başkan Selami SEL ÇUK ve beraberindeki heyet, Valiliğin ardından Manisa Büyükşehir Bele-diyesi MASKİ Genel Müdürlüğü binasına geçerek Başkan Cengiz ERGÜN'ü makamında ziyaret ettiler.

                Demirci'ye dair önemli konularında görüşüldüğü ziyarette, Başkan Selami SELÇUK ve Büyükşehir Belediye Baş-kanı Cengiz ERGÜN, İlçe merkezi ve kırsal mahallelere yapılan ve yapılacak yatırımlar ile ilgili fikir alışverişinde bulundular.               

                Başkan Selami SELÇUK ve beraberin- deki heyetin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz ERGÜN, Ülkenin ve Manisa’nın kalkınmasında OSB’lerin önemli olduğuna vurgu yaparak, “Ulusal ve yerel kalkınmaya destek verecek olan, istihdamı sağlayacak olan fay- dalı bir teşebbüs ve yatırımlar. Demirci’nin de bunların içinde bulunması o bölgedeki kalkınmayı daha da hızlandıracaktır. Önümüzdeki ay içinde Wolksvagen ile ilgili inşaAllah açıklamanın da yapılması en kısa sürede gerçekleşir ki yatırımcıların bir an önce Manisa’ya gelmesine katkı sağlayacaktır. Konusu açılmışken belirteyim bu seneki plânlamalarımız içinde Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı nezdinde yapılan toplantılarda Büyükşehir bünyesinde hem seracılık hem de meyve gelişimi noktasın -da bu sene büyük bir desteğimiz olacak. Bunanla ilgili hazırlıklarımızı da yapıyoruz. Sera yatırımlarımızı biliyorsunuz, 200’ ün üstünde desteğimiz var ilçelerimizde. Bu kapsamda Demirci, Gördes, Selendi, Köprübaşı ve Kula gibi ilçeler daha çok kırsal ve dağlık olan alanlarda yerel kalkınmayı desteklemek amacıyla yıl-da iki ürün alacak bir çalışmayı desteğini verdiğimiz vatandaşlardan geri dönüşleri alıyoruz” diye konuştu.               

                Teşekkürlerini iletmek için ziyarette bulunduklarını belirten Bele-diye Başkanı Selami SEL ÇUK; “İlçemize, Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi tesisi için bir aradayız. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nin bu teşebbüsü desteklemiş olmasından, desteğinin arkamızda olmasından son derece mutluyuz. Siz her hayırlı hizmetin arkasındasınız. Böyle bir endişemiz yoktu zaten. Kısa süre içinde bu konuda başarılı bir neticeye ulaşacağımıza inanıyoruz. Sanayinin memleketin en ücra köşelerine kadar yayılması, Mani-sa’nın kalkınması demek. Bu Wolksvagen yatırımı ile birlikte Manisa merkez sanayinin sınırlarına geldi.  Dallarından inşallah bizler de istifa ederiz diyoruz. Bu konuda da desteğinizi talep ediyoruz” dedi.               

                Başkan SELÇUK açıklamasını şöyle sürdürdü "İlçemize her alanda hizmetleri kazandırmak için STK’larımız ve Kurumlarımız ile istişare halinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışma içindeyiz. Pürüzlüler ortadan kalkınca, verimli diyaloglar ile yatırım ve hizmetleri de beraberinde getiriyor" dedi.               

                Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Selami SELÇUK ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin KELEM, Başkan ERGÜN'e ahşap üzerine oyularak yapılmış nostaljik saat hediye etti.

 

* Cengizhan ERDEM



27.03.2024

25.03.2024

20.03.2024

18.03.2024

13.03.2024

11.03.2024

06.03.2024

04.03.2024

28.02.2024

26.02.2024

21.02.2024

19.02.2024

Manisa

28.03.2024

  • İMSAK 05:31
  • GÜNEŞ 06:54
  • ÖĞLE 13:20
  • İKİNDİ 16:51
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 20:54
19.6°

YAZARLAR