ROTA BELİRLEME VE HARİTALANDIRMA BAŞLIYOR

ROTA BELİRLEME VE HARİTALANDIRMA BAŞLIYOR

İlçemizin doğa sporlarının merkezi olması için çalışmalarına başlanan Oryantiring rota belirleme ve harita çizimi çalışmaları kapsamında Federasyon Başkanı Hacer AKYÜZ, İlçemizi ziyaret etti.

                Türkiye Oryantiring Federasyonu Baş kanı ve eski voleybolcu Hacer AKYÜZ, Türkiye Oryantiring Federasyonu Genel Sekreteri Mahir IRMAK, Türkiye Oryantiring Manisa İl Temsilcisi Figen TARAN ve Türkiye Oryantiring Federasyonu Organizasyon Kurulu Başkanı Özgür MORBEL; Kaymakamımız Adem KAYA ve Belediye Başkanımız Selami SELÇUK’u makamlarında ziyaret ettiler.

                2020 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı (TAGDEP) kapsamında Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazanan “Sarıçayır Doğa Aktiviteleri ve Milli Bilinç Kampı Turizm Merkezi Projesi” kapsa mında İlçeye kazandırılacak olan 10 kilometrelik alanda yapılacak rota landırma ve haritalandırma faaliyetlerine başlandı.

                Federasyon tarafından yapılacak rotalandırma ve haritalan dırma çalışmaları neticesinde Federasyonun 2021 yılı faaliyet takviminde de İlçemizde eğitim, kamp ve yarışma faaliyetleri düzenlenmesi hedefleniyor.

                10 gün içerisinde Türkiye Oryantiring Federasyonunca İlçemizden doğa sporcuları, öğretmenler, öğrenciler ve gönüllü vatandaşların katılımı ile 40 saatlik eğitim verilmesi hedefleniyor.

                Eğitici Eğitiminin ardından 20 saatlikte Oryantiring rota belirleme ve harita çizim kursu verilecek.

                Kursların İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor Müdürlüğünce organize edileceği öğrenildi.

                Startı verilen proje kapsamında koşarak Oryantiring’in yanı sıra Bisikletli Oryan tiring, Kayaklı Oryantiring ve Patika Oryantiring’i yapılarak İlçenin merkezi haline dönüştürülmesi hedefleniyor.

                Kaymakamımız Adem KAYA yaptığı açıklamada; "Demirci'nin doğa sporlarının merkezi olması, ilçemizi cazibe merkezi getirmek için hazırladığımız proje çerçevesinde Oryantiring Federasyonu Başkanı ve yetkililerince çalışmalarımızı hızlandırdık. Önümüzdeki günlerde hem eğitim faaliyetleri hem de saha faaliyetleri başlayacak. Hedefimiz İlçemizi ve Uluslararası yarışma ve kamp etkinliklerinin merkezi olmasıdır " dedi.

 

TÜRKİYE'NİN MERKEZİ OLACAK

                Belediye Başkanı Selami SELÇUK yaptığı açıklamada: " Demirci'mize her alanda hizmet sunmak, İlçemizin sporun ve sporcunun merkezi olması çalışmaya devam ediyoruz. “Sarıçayır Doğa Aktiviteleri ve Milli Bilinç Kampı Turizm Merkezi Projesi” çerçevesinde yapılan Oryantiring rotalandırması ve harita çalışması için federasyon yetkililerini ilçemizde ağırladık. Çalışmaları hızla tamamlayarak hedefimiz Federasyonun 2021 yılı faaliyet takviminde İlçemizde etkinliklerin düzenlemesi. Yapılacak olan Oryantiring Rota belirleme ve harita çizimi tamamlanmasının ardından İlçemiz Ege'de ve Türkiye'de Oryantiring rotası bulunan önemli merkezler arasında yer alacak " dedi.

                Türkiye Oryantiring Federasyonu Baş kanı Hacer AKYÜZ; " Milli ve Manevi değerlerinin korunup yaşandığı Demirci’de  Kurtuluş Savaşının kazanılmasında  önemli mihenk noktalarından birisi olan Kaymakam İbrahim Ethem ve emrindeki Akıncı kuvvetiyle 30 Ağustos Zaferinin mimarlarından olmuşlar ve Şehrin düşman işgalinden de aynı gün kurtarılmasını sağlamışlardır. 1300-1500 mt rakımda bulunan yüksek irtifa sporcu kamp merkezlerinin de inşasına başlanmış olan ve haritalandırılması yapılacak olan bölgede gelişim ve performans kampları ile yarışmalara gelecek sporcu kafileleri hem Oryantiring branşını icra edecek olmalarının yanında, Milli değerlerimizi de bizzat yaşayarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de işaret ettiği gibi  Zeki, Çevik ve Ahlaklı Sporcu olma yolunda aklen ve bedenen sağlam ve gürbüz bir nesil olarak ilerleyeceklerdir " dedi.

                İlçemizin coğrafi yapısının ve rakım seviyesinin bu spor dalı için oldukça elverişli olduğunu dile getiren Federasyon Başkanı Hacer AKYÜZ, bu yıldan başlamak üzere Demirci İlçesinin Oryantiring için kamp merkezi haline geleceğini, yurt içi ve yurt dışından gelecek sporculara ev sahipliği yapacağını, Ulu sal ve Uluslararası yarış ma ve kamp etkinlik ve her yıl geleneksel bir etkinlik haline getirilmesi için her türlü desteği sağlayacaklarını belirtti.

                Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer AKYÜZ, İlçe ziyaretinde Kaymakamımız Adem KAYA ve Belediye Başkanı Selami SELÇUK'a federasyon tarafından hazırlanan plaket takdim etti.

                Başkan Selami SELÇUK'ta, Federasyon Başkanı Hacer AKYÜZ ve federasyon yetkililerine el dokuma Demirci halısı hediye etti.

                Ziyaretlerde İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bilal YILMAZ'da yer aldı.

 

                * Haber Sait İNAN

                * Mehmet Emin BAKAR



27.03.2024

25.03.2024

20.03.2024

18.03.2024

13.03.2024

11.03.2024

06.03.2024

04.03.2024

28.02.2024

26.02.2024

21.02.2024

19.02.2024

Manisa

29.03.2024

  • İMSAK 05:29
  • GÜNEŞ 06:53
  • ÖĞLE 13:20
  • İKİNDİ 16:52
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 20:55
22.6°

YAZARLAR