Tarih: 04.03.2020 17:15

ŞANLI EMANETLER KAHRAMANLIK KÖŞESİNDE

Facebook Twitter Linked-in

          İstiklal harbi kahramanı, Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı'nın 1 asır önce düşmana karşı kullandığı tüfekler ve mermiler kurulacak olan Demirci Akıncıları Kahramanlık Köşesinde sergilenecek.

          Belediye Başkanı Selami SELÇUK, İstanbul'da ikamet eden Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı'nın oğlu, Av. Burhan Cahit AKINCI'yı evinde ziyaret ederek, 1 asır önce kullanılan ve vefatına oğluna emanet ettiği tüfekler, mermiler, fotoğraflar ve halıları teslim almıştı.

          Başkan Selami SELÇUK, Kaymakamlık makamında Kaymakam Adem KAYA'yı ziyaret ederek, emanetleri kurulacak olan " Demirci Akıncıları Kahramanlık Köşesinde " ilçe halkının, öğrencilerin ve dışarından gelen misafirlerin görmesi amacıyla teslimi yapıldı.

DEMİRCİ'MİZİN TARİHİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

          Başkan Selami SELÇUK yaptığı açıklamda "Yeni Hükümet Konağı girişine kurulacak olan Demirci Akıncıları Kahramanlık Köşesi, ilçemizin 1 asırlık tarihini yansıtacak. Kaymakam İbrahim Ethem AKINCI'nın verdiği mücadelelerin, hangi araç ve gereçlerin yanı sıra nasıl bir mücadele verdiği de yansıtılacak. Bu noktada İlçemiz tarihi açısında, gelecek nesillere bırakılacak güzel ve önemli bir çalışma olacak." dedi.

*Cengizhan ERDEM




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —