Demirci HALIKENT-
Başkan Erkan KARA’nın girişimleri ile başlatılan Eğitim Kenti Demirci’ye yeni bir öğrenci yurdu yapılması için çalışmalar hızla sürüyor.
Manisa’da eğitimin kalbi olarak bilinen Demirci’mize yeni KYK yurdu yapılması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Belediye Başkanı Erkan KARA 2024 Aralık ayında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın BAK’ı ziyaret ederek, görüşme gerçekleştirilmişti.
Başkan Erkan KARA, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın BAK ile Demirci’ye yeni bir KYK yurdu kazandırılmasını görüşmüştü.
Bu görüşmenin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğünden Harita Mühendisi Nusret KAYA, Jeoloji mühendisi Mustafa AKYÜZ, Mimar Gözde BAŞOĞLU ve Manisa Yurt Hizmetleri Müdürü Seyhan TERZİ ilçemize gelerek Belediye Başkanı Erkan KARA ve Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı GÜL ile birlikte yurdun yapılacağı alanda inceleme yaptılar.
Başkan Erkan KARA ilçeye gelen Gençlik ve Spor Bakanlığı heyeti ile yurdun yapılacağı alanda proje üzerin-de detaylı bir görüş alışverişinde bulundular.
BAŞKAN ERKAN KARA : “ EĞİTİM KENTİ DEMİRCİ’MİZ İÇİN PLANLADIĞIMIZ PROJELERİMİZİ UYGULAMAYA BAŞLIYORUZ” DEDİ.
Belediye Başkanı Erkan KARA yaptığı açıklamada: “ Demirci’miz için ilçemizin geleceği için her alanda hizmet ve yatırımlar üretmeye devam ediyoruz. An-kara ziyaretimizde Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın BAK ile yaptığımız görüşmelerde ilçemize yeni bir KYK yurdu kazandırılacağını müjdelemiştik. Yapılacak olan yurt yatırımı için Gençlik ve Spor Bakanlığın-dan gelen heyet ile alanda geniş çaplı bir etüt incelemesi yap-tık. Yapılacak olan yatırımın çevre dü-zenlemesi ile Eğitim Kenti kimliğimize yakışacak bir şekilde olması için çalışıyoruz. Bakanlık yetkilileri proje üzerinde gerekli notlarını aldılar. Projenin tüm detaylarının belli olmasının ardın dan hemşerilerimizle paylaşacağız.
Sevdamız olan Demirci’miz için gece gündüz demeden sahadayız “ dedi.
Başkan Erkan KARA “ Demirci’ye yeni KYK yurdu yapılmasına destek veren başta Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın BAK’a, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem KASAPOĞLU’ na, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcımız Hamza YERLİKAYA’ya ve Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus ÖZTÜRK’e şahsım ve İlçem adına teşekkür ediyorum “dedi.
* Cengizhan ERDEM
Manisa
27.04.2025