ÜNAL GÜLDÜK // Demirci Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Sosyal Çalışmacı


BİR AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI PROJESİ : VATAN VE KAHRAMANLIK BULUŞMALARI


               Görev yapmakta olduğum kuruluş olan Demirci Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünün bağlı olduğu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının projelerinden bir tanesi de Vatan ve Kahramanlık buluşmalarıdır. 

 

               Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları; Gazilerimizle öğrencilerimizi buluşturarak Gazilerimizin yapmış oldukları fedakârlıkları, tarihe tanıklıklarını öğrencilerimizin birinci ağızdan dinleme imkanı bulmalarını sağlamaktır. 

               İlçemizdeki ilki Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle, ikincisi Demirci Anadolu Lisesi öğrencileriyle gerçekleşen ve her ikisi de önceki sayılarda haberleşen buluşmaların öğrencilerimizin çok büyük ilgisini çektiğini, Gazilerimizi adeta can kulağıyla dinlediklerini ve çeşitli sorular yönelterek programa aktif katılım sağladıklarını gözlemledik.                                             Kaymakamlığımızın himayesinde gerçekleşen programa öğrencilerimizi bizlerle buluşturan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ve Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezinde yer alan Has Oda ismindeki tarihi bir mekanı andıran odayı temin eden İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünün çok önemli destekleri oldu. Aldığımız dönütlerden projedeki maksadın hasıl olduğunu görmek çok değerliydi. Gazilerimize olan vefa borcumuzu her daim canlı tutabilmek ümidiyle…

               “Bu vatan toprağın kara bağrında,

               Sıradağlar gibi duranlarındır.

               Bir tarih boyunca onun uğrunda,

               Kendini tarihe verenlerindir.’’

YAZARLAR