Ahmet İNCE


BİR KİTAP İÇİN YANMAK!!


 

               Milli Mücadele tarihimizle ilgili tüm araştırmacılar, tabii olarak önce bana gelir. Muhtemelen, onlardan birisine vermişimdir. Ama kime? Hatırlamıyorum. Bir kaçını araştırdım, bizde değil dediler.

 

               Ben bu işleri iyi bilirim. Kendisinde olan bile vermez, böyle kıymetli kitabı.

 

               Kaç yıldır, yüreğimin derinliğinde, sızlayan bir yara bu kitap.

 

               Kurban bayramında, harika bir tesadüf oldu. İzmir Gördesliler Derneğinin eski başkanı İbrahim Balıklı ile karşılaştık. Derdimi anlattım. Kendisinde sadece bir tane varmış. İstersem, fotokopi yapılabileceğini söyledi. İçimden derin bir oh çektim.

 

               İbrahim ağabey sonra, hele bir dur bakayım dedi. Telefonunu çalıştırmaya başladı. Meğer Şükufe Nihal’in bütün eserleri, sonraki yıllarda basılmış. 5 serilik bu kitapların, 3’ncü serisinde “Vatanım İçin” romanı da varmış. Kendisine coşkuyla teşekkür ettim.

 

               Hemen iş yerime geçtim. Yeğenim Av. Hüseyin Alp İlker ve oğlum Ali Taha içerideydi. Konuyu açtım. Çektiğim sıkıntıları söyledim. Yaşananları anlattım. Hüseyin Alp hemen aramaya başladı.

 

               Şükufe Nihal - Bütün Eserleri adlı serinin 3’ncü kitabında, “Vatanım İçin” romanını bana gösterdi. Sevinçten çığlık atmamak için, kendimi zor tuttum. Sonra, ara bakalım, hangi yayınevinde varmış dedim.

 

               Hüseyin Alp hızla taramaya başladı. Kaç yayınevine girdi, kitabın mevcudu yoktu. Sonra müjde dedi. Bir yayınevinin stokunda, kitaptan yalnızca bir tane varmış. Hemen al Hüseyin, diye bağırdım.

 

               Şükufe Nihal’in Bütün Eserleri serisinin 3’ncü kitabı, Türkiye’de ancak bir yayınevinde sadece bir tane kalmıştı. Fiyatı 1150 TL idi. Ne önemi vardı fiyatının, on bin lira deseler yine alacağım.

 

               Hüseyin sisteme girdi ve kitabı satın aldı. Ben bu satırları yazarken, siparişin postaya verildiğine dair mesaj geldi.

 

               Kaç yıldır çektiğim yürek acısı, artık sona eriyor. Paha biçilmez bu eser, kitaplığımda yeniden yerini alacak. Gelecek nesillere, tarihi bir vesika olarak kalacak.

YAZARLAR