ÜMİT ÜLKER


ÇATALOLUK MAHALLESİ "GAVURYERİ TARLASI”


                "12 Temmuz 1920 tarihinde Yunan İşgal Güçlerinden bir Mufreze Asker; Salihli-Demirci Devlet Karayolunu ve Çatalolukla birlikte Çevre 18 Köyü kontrol altında tutmak için Karargahlarını bu tarla üzerinde kurmuşlardır. Tarla, adını bu olaydan dolayı "Gavuryeri Tarlası" adını almıştır. 1977 yılında "Gavuryeri Tarlası" romanını kaleme aldım ve aynı yıl basımı yapılıp yayınlandı. Bu Romanda; Anadolu çilekeş Köy halkının yaşamı, toprakla mücadelesi, Dinine, örf ve adetlerine bağlılığı dile getirilmiş; Bir anne ve babanın evlatlarını Dinine  Devletine ve insanlığa faydalı birer evlat olmaları için nasıl çırpındıkları; kendini Türk Milli Eğitimine adamış İmamHatipli bir eğitimcinin iyi bir insan, iyi bir vatandaş ve iyi bir meslek sahibi yetiştirmek için nasıl çalıştığı, mesleğinde zirveye çıkışı ve örnek çalışmaları gözler önüne serilmistir. Yunan İşgaline karşı verilen mücadele, Anadolu Kadınının çile, sabır ve gayretini de göreceksiniz; batı hayranlarını, bunların Köy halkını nasıl zehirlediklerini ve uyanan yeni neslin karşı mücadelesini bulacaksınız bu Romanda..! 

 

               15 Ağustos 2023 Salı günü Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Mustafa Ünlü;  Akıncılar Derneği Başkanı Sayın Hüseyin Kıncı  ve Halıkent Bölge gazetesi Genel Müdürü Cengizhan Erdem bey kardeşim ile; Gavuryeri Tarlası ile ilgili tarihi LEVHA konusunda verimli görüşmeler yaptım. Belediye Başkan Yardımcımız Levhayı Belediye Levhacısına yazdırmada yardımcı olacağını, LEVHA Metni ve ebatı konusunda Hüseyin Beyle görüşüp karar vereceklerini belirtti.

               

               Hüseyin Kıncı Beyle görüşmemizde levhada yer alacak metin ve ebatları konusunda görüş birliğine vardık. Tarihi Levha konusunda desteklerini esirgemeyen başta Sayın Belediye Başkanımız Selami Selçuk'a, Başkan Yardımcımız Sayın Mustafa Ünlü’ye ve Akıncılar Derneği Başkanı Sayın Hüseyin Kıncı’ya teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

YAZARLAR