İlknur BURSALI


DEMİRCİ AKINCILARININ TORUNLARI KEMALPAŞA DA BULUŞTU!


               İzmir Armutlu Kemalpaşa Demircililer Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlemiş olduğu “Keşkek Günü  ve Kültürel Etkinliği” 14 Temmuz 2024 Pazar günü Kemalpaşa Park Orman Mesire Alanında  gerçekleştirildi.

               Etkinliğe; Kemalpaşa Belediye Başkanı  Mehmet TÜRKMEN, Demirci Belediye Başkanımız Erkan KARA eşi Nermin KARA, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selçuk KARAKÜLÇE, Ercan GENÇ, Gördesli Makbule ve Demirci Akıncıları kitabı yazarı Dr. Serra MENEKAY, müfreze komutanlarından Parti Pehlivan Ağa'nın torunları Prof. Dr. Vedat PAZARLIOĞLU, Mehmet BASKAK ve Dr. Fazıl DOĞAN 'ın torunu Hümeyra GÜCÜK, Demir ci Akıncıları Derneği Başkanı Hüseyin KINCI ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Dilek Ağacı Kadın Yaşam Derneği, Demirci Akıncıları Motosiklet Kulübü, Tohumluk Vakfı İzmir ekibi ile Vişneli Köyü ve Tohumluk Vakfı Vişneli Köy Tiyatrosu ve çok sayıda Demircili hemşehrimiz katıldı.

               Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik; Armutlu Kemalpaşa Demircililer Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fahrettin TÜRKMEN’in açılış konuşmasıyla devam etti. Halk oyunları gösterileri sunuldu. Gördesli Makbule ve Demirci Akıncıları kitabı yazarı Demirci Akıncılarının gönüllü elçisi kıymetli Dr. Serra MENEKAY’da söyleşi ve imza etkinliğe ile programda yer aldı. 

               Dr. Serra MENEKAY kitabını imzalayarak okuruyla bir araya geldi. Keşkek ikramı ile devam eden etkinlikte mahalli sanatçılarımızın konseriyle katılımcılar eğlendiler. Demirci Akıncıları Motosiklet Kulübünün gösterileri büyük beğeni topladı.

               Armutlu Kemalpaşa Demircililer Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fahrettin TÜRKMEN; gazetemize yaptığı açıklamada;

               “14 Temmuz 2024 Pazar günü gerçekleştirdiğimiz Demircililer Keşkek Günü ve Kültürel  Etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayan Kemalpaşa Belediye  Başkanımız sayın Mehmet TÜRKMEN beye, Kemalpaşa Belediye Meclis üyelerimiz sayın Selçuk KARAKÜLÇE bey ve Ercan GENÇ beye, Demirci Belediye Başkanımız sayın Erkan KARA beye, Demirci'den gelen katılımcılara ulaşım desteği  sağlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi ZEYREK Beye İzmir Manisalılar Federasyon Başkanımız İsmail AKARSU'ya; Gördesli Makbule ve Demirci Akıncıları romanı yazarımız Dr. Serra MENEKAY'a Demirci Akıncıları Dernek Başkanı Hüseyin KINCI hocamız ve yönetim kurulu üyelerine, Parti Pehlivan'ın torunları Prof. Dr Vedat PAZARLIOĞLU, Mehmet BAŞKAK ve milli mücadele kahramanımız Dr. Fazlı DOĞAN'ın torunu Hümeyra GÜCÜK 'e Prof. Dr Adem SEZER'e Demirci Akıncıları Motorsiklet Kulübü üyelerine ve Ahmet SEZER'e programa Demirci Dilek Ağacı Kadın Yaşam Derneğine, Kemalpaşa Kütahyalılar Derneğine, Kemalpaşa sivil toplum örgütü ve siyasi parti başkanlarına Bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşerilerimize, dostlarımıza ve Halıkent Müstakil Bölge Gazetesi yayın ekibine çok teşekkür ederiz.” Dedi.

                               * Haber : İLKNUR BURSALI

YAZARLAR