İlknur BURSALI

Tarih: 26.05.2024 23:26

Demirci İlköğretmen Okulunun Açılışının 60.Yıl Kutlama Etkinliği DİOMEDER 60.Yıl Demirci Buluşması

Facebook Twitter Linked-in

                Demirci İlköğretim Okulları Mezunları Derneği; 18 - 19 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleşecek 60.yıl Demirci buluşması için aylar öncesinde hazırlıklarına başlamıştı. Okullarını yıllar sonrasında görmek için sabırsızlanan mezunları en iyi şekilde ağırlamak tek dilekleriydi.           Haldun CEZAYİRLİOĞLU ve yönetim kurulu üyeleri programa gelecek mezunların; ulaşım, konaklama, yemek menüsü, yaka kartları, mekân tespiti, mezuniyet yıllarına göre özenle oluşturulan masa düzeni, müzik seçimi, davetiye tasarımı ve daha sayamadığım her detayı irdeleyerek bu büyük buluşmaya hazırlanıyordu.                 Diomeder Derneği’nin faaliyetlerini basından ve sosyal medyadan takip ediyordum, takip ettiğim kadarıyla gelecek gruplara dair beklentim hep bir adım öndeydi. Yoğun bir katılım olacağından hiç şüphemiz yoktu. Tüm bu çalışmalar devam ederken, Demirci İlköğretmen Okulu mezunlarının geleceği bilgisiyle ilçede hem heyecanlı hem de özlemli bir bekleyiş başladı.                             Çarşıda esnaf sohbetlerinde, cami çıkışında kahve buluşmalarında, emekli öğretmenlerin toplanma günlerinde, okullarda öğret men odasında, teneffüs arası sohbetlerde, Eğitim Fakültesi’nde okumakta olan öğrencilerde kısacası ilçe protokolünden halkına herkes bu coşkuya ortak olmanın tatlı telaşındaydı.

               Diomeder Derneği Başkanı Haldun CEZAYİRLİOĞLU ve yönetim kurulu üyelerinin heyecanla, itinayla hazırladıkları 60. Yıl buluşmasının gerçekleştirileceği o gün geldiğinde ise tıpkı mezuniyet törenlerinde olduğu gibi yabancı plakalı araçlar ilçede fark edilmeye, okulun bahçesinde yerini almaya başladı. Okulun hatıralarında yaşattıkları haliyle şu anki görüntüsü arasında; aradan geçen onca yıla dostluklarıyla bağlanan uzun bir yoldu onların buluşması. Diktikleri çam ağaçlarından oluşan bahçeye doğru baktılar, okudukları sınıfları uzun bir aradan sonra tekrar görmenin heyecanıyla, en yakın dostlarıyla aynı sıralarda tekrar buluşmanın keyfini doyasıya çıkardılar. En alt yaş grubu 65 olan mezunlarımızın yaşam enerjisine ortak olmak harikaydı.

               18 Mayıs sabahında Türkiye'nin farklı şehirlerinden Demirci’ye gelen Demirci İlköğretmen Okulu mezunları; DİOMEDER Derneği tarafından hazırlanan yaka kartlarını ve yemek davetiyelerini aldılar. Yaklaşık yarım asır önce arkadaş oldukları, birlikte aynı yatakhaneyi, aynı karavanayı paylaştıkları arkadaşlarla bir arada olmanın heyecanını ve gururunu doyasıya yaşadılar. Aradan yıllar geçse de dostluklarından, kardeşliklerinden hiçbir şey kaybetmeden, bir arada olmalarından daha değerli hiçbir şey olmazsa gerek. Düzenlenen etkinliğe 300 kişiden oluşan Demirci İlköğretmen Okulu mezunu katıldı.

               Öğle yemeğinde Demirci Belediyesi’nin hazırladığı yöresel yemeğimiz keşkek ve helva ikramı sonrasında Basri Koçyiğit Kültür Merkezi’nde program başladı. 

               Program, ilçemizin sosyal ve kültürel etkinliklerinde her zaman emeği olan; fedakârlığı ve özverisiyle yakından tanıdığımız halen okulumuzda görev yapmakta olan Öğr. Gör. Hayati CEZAYİRLİOĞLU’ nun sunumuyla gerçekleştirildi.

               Programda okulun kuruluşundan günümüze kadar geçirdiği fiziksel yapıları, öğretim prog ramları, sosyal ve kültürel faaliyetlerini kapsayan içeriklere yer verildi. Okulun ilk mezunlarının anılarıyla, şiirleriyle günü güzelleştirdiler. Raşit SELÇUK tarafından hazırlanan ve seslendirilen; özenle seçilen müziklerle donanmış, okulun konumu ve öğrencilerin fotoğraflarından oluşan video slaytında salonda gözünden birkaç damla yaş süzülmeyen izleyenimiz kalmadığını düşünüyorum. Her fotoğrafta bir yaşanmışlık, her fotoğrafta bir özlem... Slaytta yer alan mezunlarımızın hissettiği duygusal anların yoğunluğunu hepimiz hissettik. Salonda 60 yıldır mezun veren okulun ilk mezunlarından oluşan yüzlerce öğrenci, sahnede Demirci İlköğretmen Okulu’nda görev yapmış okul öğretmenleri ve buluşmanın yüzlere yansıyan gururuyla Öğretmen Marşı’nı hep birlikte söylerken unutulmaz bir güne tanıklık ettik.

               Akşam okulun yemekhanesinde devam eden etkinlikte plaket takdimi sonrasında öğretmenleriyle bir araya gelen mezunlar müzik eşliğinde eğlendiler. Yemek programında Demirci Kay makamımız Adem KAYA eşi Halide KAYA; Demirci Belediye Başkanımız Erkan KARA eşi öğretmen Nermin KARA, Demirci Belediye Başkan Yardımcımız İsmail Hakkı GÜL eşi öğretmen Azize GÜL, CBÜ Demirci Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fatma ŞAŞMAZ ÖREN, Dekan Yrd. Doç. Dr. Özlem ATEŞ Dekan Yrd. Dr.Öğretim Üyesi Meral GÖZÜKÜÇÜK katılan misafirler ile yakından ilgilendiler.

               Demirci İlköğretmen Okulunun açılışının 60’ıncı yıldönümü kutlamalarında ilk mezunlarımızı Demirci’de görmek, mezunlarımızın o ilk buluşma anlarına eşlik etmek, heyecanlarına ortak olmak inanılmaz güzeldi. Enerjiniz, emeğiniz, tecrübeleriniz ile Demirci’de yaşattığınız bu coşkuyu inanıyorum ki hiç kimse unutamayacak.19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı programında yer alarak gençlerimizi eğitimin ışığıyla aydınlattınız sizi yürekten kutluyoruz DİOMEDER; iyi ki var olmuş, her daim parlayarak ışığınızın yansıyacağı aydınlık yarınlara diyoruz.

               60.yıl Demirci buluşmasına katılan tüm mezunlarımız; iyi ki geldiniz, iyi ki varsınız sizleri tanımak bizlere büyük mutluluk verdi. Demirci sizleri sonsuza dek yüreğinde taşımaya, sizlerin ikinci evi olmaya devam edecektir.

               Bu tarihi buluşmanın öncülüğünü yapan; Demirci İlköğretim Okulu Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Haldun CEZAYİRLİOĞLU, Raşit SELÇUK ve yönetim kurulu üyelerine ayrıca teşekkür ediyoruz. O güzel kalplerinizdeki memleket sevgisi, okul tutkusu, öğretmen sevdasıyla buluştuğumuz bu güzel etkinlikle ilçemize renk kattınız.

 

               Şimdi sizlere DİOMEDER 60.yıl Demirci Buluşmasına katılan misafirlerimizin duygularını ifade ettikleri kısa notları aktaracağım.

               UNUTULMAMAK

               Bir kaç gündür İzmir dışında, Demirci’deydim. Anamın evinde idim ama gidişimin ana amacı, anam değil okulumdu, arkadaşlarımdı. Demirci İlköğretmen Okulunun açılışının, 60’ıncı yılı anısına düzenlenen programlara refakat ve öncülük etmek içindi. O gün dolu dolu bir programı tam 24 saat içine yerleştirmiş, keşkekli, helvalı başlayan bir öğle yemeğinin ardından, gözyaşları bıraktıran bir anma programı ile devam etmiştik. Sonrası yepyeni bir ormanın ilk adımı olan fidan dikme törenimiz vardı. Ve okulumuzun yemekhanesinde yıllar sonra bir akşam yemeği. Her yer dolu, tıklım tıklım üç yüz kişiyiz. Müzik, eğlence de cabası. Sabahında 19 Mayıs törenlerindeyiz. Atatürk Anıtının önündeyiz. Yüzlerce gönlü genç insan, kortejin en önündeydiler. Ellerinde bayrak. Yürüyorlardı. Sahaya girişimiz 50-55 yıl önceki öğrenciliğimizi yeniden yaşattı hepimize. Alkışlar, bağırışlar. Ve pek muhteşem hazırlanan bayram törenleri. Bu kez o bol alkış ve bağırışlar bizden, bizlerden, yıllar öncesinin öğretmenlerinden. O yirmi dört saat nasıl geçti? Ben ne haldeydim? Şaşkın, bitkin, yorgun ama gururlu.

               Haldun CEZAYİRLİOĞLU

               DİOMEDER Yönetim Kurulu Başkanı

 

               Demirci Öğretmen Okulunun 1974 yılında bitirdim. Bu okulda birçok hatıralarla beraber hayata atıldık. Bu okul bize doğru, dürüst olmayı vatan sevgisini öğretti. Onun için mezun olduktan sonra Anadolu’nun en ücra köşesinde bayrağın dalgalandığı her yerde göreve hazırız diyerek bu okuldan ayrıldık. Bizleri yetiştiren öğretmenlerimize teşekkür ederim. 

                                  Celal YAĞCI 1974  mezunu

 

               Demirci İlköğretmen Okulu’nun 60. Yılı kutlama törenlerine katılmaktan çok memnuniyet duydum. Elli yıllık özlemimizi giderdik, yıllar öncesini tekrar yaşadık. Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yeniden buluşmak dileklerimle… 

                              Nihat SUNAL 1971 mezunu

               Yıllar sonra arkadaşlarımla buluşmak beni anlatılamayacak kadar mutlu etti.53 yıl öncesini yaşadım. Sınıf arkadaşlarım, sıra arkadaşım, okul arkadaşlarım, öğretmenlerimi görmek, o çocukluk, gençlik yıllarını tekrar yaşamak çok güzeldi. Buluşmada emeği geçen DİOMEDER yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. En büyük üzüntüm taş binanın yıkılıp, yerine kaymakamlık binasının yapılması. Sanki benim arkadaşlarımın üç yılını yıkmışlar gibi. O tarihi bina yıkılır mı? Başkaları tarihlerini yaşatır, biz yıkıyoruz. Demirci’de bina yapılacak başka yer mi yoktu? Buluşmayı düzenleyenler, arkadaşlar sağ olun var olun. Tekrar buluşmak dileğiyle. 

               Güngör ŞİRİN 1971 Mezunu

 

               Haldun arkadaşım; kendinizle ne kadar gurur duysanız yeridir. Bizler de sizinle gurur duyuyoruz. 60’ıncı yılda bizlere çok güzel bir gün yaşattınız. Harika bir organizasyon, bir o kadar da yorucu.Size Raşit arkadaşıma ve eşlerinize sonsuz teşekkür ve minnet duygularımı iletiyorum.         Zeynep ÜREY ÖZCAN 1976 mezunu

 

               Sevgili Halduncuğum, bizlere Demirci’de yaşatmış olduğun 19 Mayıs coşkusu için tüm yönetim kurulu üyelerinizi ve emeği geçen Raşit SELÇUK  kardeşimize ne kadar teşekkür etsek yetersiz kalır. Demirci‘de böyle bir bayram kutlamasını hay ranlıkla izledik. Sağ olun var olun. Mehmet ALPAY 1967 mezunu

               Bizler için çok güzel bir organizasyondu, hazırlık ve uygulama sürecinin çok zor ve yorucu olduğunu tahmin edebiliyorum. Size ve emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim. 7 yıl yatılı okuduğum memleketime özellikle kültürel yönden çok katkısı olan okulumu ve 50 yıl görmediğim arkadaşlarımı görmek, yemekhanesinde yemek yemek sohbet etmek, bahçede diktiğimiz ağaçların altında oturmak hepimiz için çok anlamlıydı, bize çok iyi geldi. Sağ olun var olun...

Hatice UĞUR ÖZYİĞİT 

1974 mezunu

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —