İlknur BURSALI

Tarih: 06.08.2024 00:20

DİLEK AĞACI KADIN YAŞAM DERNEĞİ KURULDU

Facebook Twitter Linked-in

               İlçemiz  Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen el sanatları kurslarına katılan kursiyer bayanlar bir araya gelip Dilek Ağacı Kadın Yaşam Derneği’ni kurdu. 

               Kurslarda öğrendiler, ürettiler ve ürettiklerini Halk Eğitim Merkezi’nin düzenlediği yıl sonu sergilerinde sergilerken kurdukları hayallerini gerçekleştirdiler. Derneğin faaliyetleri arasında kadınlarımızın ekonomik bağımsızlığına destek verecek çalışmalar yer alıyor. İlçemizdeki emekçi kadınlarının el emeği göz nuru ile oluşturdukları ürünler  insan sağlığına zarar vermeyecek materyaller seçilerek özenle kullanıma sunuluyor, yöremize ait damak zevkine göre oluşturulan ev yapımı ürünlerin hazırlanıp satışa sunumu da gerçekleştiriliyor. 

               Kadınlarımızın bu hayali 09.07.2024 tarihinde Kaymakamımız Adem KAYA’nın  imzasıyla “Demirci Dilek Ağacı Kadın Yaşam Derneği” olarak gerçeğe dönüştü.

               Dilek Ağacı Kadın Yaşam Derneği Kurucu Başkanı Dilek DURUL; yönetim kurulu üyeleri; Vesile ERSÖNMEZ, Canan ARGUN, Ümran KESKİN, Ebru KARAKURT, Serpil YILMAM, Sercan ÇİFTÇİ, Melihat AVCI, Sıdıka UĞURLU, Gülşah ERCAN’dan oluşuyor.

               Dernek Başkanı Dilek DURUL; gazetemize yaptığı açıklamada “İlk olarak bana inanıp bu yolda destek olan kadınlarımıza; inancımı yitirdiğim anda beni umutlandıran Burcu ERCAN, Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticisi  Sıddıka UĞURLU, annem Sevgi DURUL, sosyal medya yardımlarını esirgemeyen Burcu ERCAN’a, bu dönemde yanımda olan yönetim üyelerimiz; Vesile ERSÖNMEZ, Canan ARGUN, Ümran KESKİN, Ebru KARAKURT, Serpil YILMAM, Sercan ÇİFTÇİ, Melihat AVCI’ya Halıkent Müstakil Bölge Gazetesi yayın ekibine teşekkür ediyorum.

               Dilek Ağacı Kadın Yaşam Derneğinin ilk faaliyeti olarak yer aldığımız Armutlu Kemalpaşa Demircililer Derneği Keşkek Günü ve Kültürel Etkinliği’ne katılım sağladık ve kadınlarımızın kendi ürettikleri yöresel yiyecekleri yine kendi ördükleri çanta, bebek, hırka, şal, kazak gibi el emeği ürünlerimizin yer aldığı standımızda sergiledik. Gazeteniz aracılığıyla bu etkinlikte yer almamıza destek veren; Akıncılar Motorcular Derneği’nin daveti ile şenlikteki yerimizi ayarlayan ilçemiz esnaflarından Şeref ORTAEL’e, ulaşımımızı sağlayan CHP Demirci İlçe Başkanı Melih KURU’ya, babam Rıza DURUL’a, aracı temin eden Büyük Şehir Belediye Başkanı Ferdi ZEYREK’e, Demirci Belediye Başkanımız Erkan KARA’ya, bizi sağ salim götürüp getiren araç şoförümüz Ertan KAVAK’a ve el ürünleri ile   katılım sağlayan dernek kurucusu ve üyelerimize, el ürünlerine ekledikleri sevgi tohumlarından dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

              Kuruluş aşamasında tüm yazışmalarımızı üstlenen Hasan DENİZ ve Sedat EREN’e sabırlarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Önümüzdeki festivallere katılım sağlamak için destek veren ürettikleriyle hem sosyalleşip hem de katkı sağlayan Demirci kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

                               * Haber : İLKNUR BURSALI

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —