Hüseyin ÇETİN


KALABALIKLARDA YANLIZLIĞI YAŞAMAK !


Coğrafi çekim merkezi ile birlikte, insanlar daha büyük yerleşim birimlerinde yaşamayı tercih ediyorlar. Ekonomik kültürel ve teknolojik nedenle insanları böyle bir eğilime yönlendiriyor. Kendi işinize yönelip, çevreyle duvarlar ördüğümüz işte kalabalıklarda yalnızlık başlıyor. Evinizde-işyerinizde yok yakınınızdaki dışında oda kaplarınızı açamıyorsunuz. Karşınızdaki insanın bildiğiniz çerçeve dışındaki yaşamı, tercihleri sizi yanıltabiliyor. İnsan yaşlandıkça da, sil baştan yapıp yeni sayfalar açmak bedeni yoruyor. Deneyimini yaptığınız arkadaşlıklar, dostluklar bu dönemde daha değerli, aranır hale geliyor.

İşte tam bu noktada manevi arayış yada boşluklar, yeni yaşama kapı aralıyor. Aynı düşüncede birleştiğiniz, aynı hayallere ufuk açtığınız topluluklar, cemiyetler size daha çekici gelmeye başlıyor. Orada en azından günlük stresinizden, yorgunluk-larınızdan kurtulabileceğiniz alan buluyorsunuz. Zamanla bu alışkanlıklar sizi etkinliğin müdavimi yada kendinden bulama-dığınız değerler nedeniyle yeni arayışlara yönlendiriyor.

Yaklaşık 2 - 3 yıl önce böyle bir arkadaş grubu olarak, yeni denizlere açılmak düşüncesiyle aralıklı periyotlarla bir araya gelmeye başladık. Birbirimizi tanıdığımız ama uzunca bir süre ayrı kalmamızın değerlerimizi yenileyebileceği-dönüştürebileceği soru işaretleri hep arka plândaydı. Haftalar geçtikçe dost meclisi olarak başlayan birlikteliğimiz, özlem ve vuslata dönüştü. İlmi - tarihi - fikri beraberlik zamanla hayallerimizi de bir araya getirince; kurumsal bir yapı oluşturmaya karar verdik. Yakaladığımız yeni düşünce, bizim gibi kendilerinde yenilik arayan arkadaşlarımızın da aramıza katılmasına neden oldu. Okyanusun ortasında çare arayan yalnız biz değildik. Doğru limanı bulma konusunda kararlılığımız, yeni arkadaşların ufuklarıyla birleşti ve yeni bir sinerji oluşturdu. Yeni ufuklara nasıl ulaşabileceğimizin çareleri için kafa yorduk.

Bulunduğumuz ıssız limanda yada okyanusun orta yerinde bir işaret fişeği görürseniz, gülümseyerek el sallayan tanıdık birini ararsanız, işte O BİZİZ.  

İZMİR DEMİRCİLİLER KÜLTÜRÜMÜZÜ GELİŞTİRME DERNEĞİ
                    Hüseyin ÇETİN 

YAZARLAR