İlknur BURSALI


KARA OKLAR EKOLOJİK HAYAT ÇİFTLİĞİ 10. YILINI KUTLUYOR.


               Kurulduğu günden bu yana organik tarıma verdiği önemle ismini duyuran Kara Oklar Ekolojik Hayat Çiftliği 10. Yılını kutluyor. Kurucusu Ahmet Şerif İZGÖREN ve Sistem Lideri Orhan AZTEKİN  “Her şey hayal etmekle başlıyor. Hayal ettiğiniz bir işe inanmakla başlarsanız sonunda mutlaka başarıya ulaşacaksınız. Biz de hayal ettik ve hayalimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” Diyor. 2015 yılında Türkiye'nin En İyi Organik Tarım Çiftliği seçilmeyi başaran çiftliğin hedefi ''Demirci’nin Türkiye’de organik tarımın başkenti'' olmasını sağlamak. Kara Oklar Ekolojik Hayat Çiftliği düzenlediği 10. yıl kampanyasıyla Kara Oklar internet sitesinden yaptığınız alışverişlerinizde 10. yılına özel 1 ay süresince geçerli olmak üzere her hafta farklı bir üründe %15 indirim uygulayacak. Hemşehrimiz Ahmet Şerif İZGÖREN tarafından kurulan Kara Oklar Ekolojik Hayat Çiftliği Sistem Lideri Orhan AZTEKİN koordinesinde çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

               10. yıla özel bir sunum paylaşan Ahmet Şerif İZGÖREN; Ekolojik Çiftliğimiz kurulduğu gün den bugüne “Organik Tarımın Merkezi” olmak için çalışıyoruz. Kara Oklar Ekolojik Hayat Çiftliği gönüllüleri olarak hayat amacımız; atalarımızdan gelen üretim kültürünü canlandırmak. Dağın başında bir yere önce dershane kurduk sonra ağaçlar dikildi.1400’e yakın çocuğa eğitim verildi. Orga nik tarım yapan çiftçi sayısı 0 iken 329 kişiye ulaştı. Tüm bölgedeki badem sayısı 4 kat arttı. Bölgedeki çiftçilere organik tarım eğitimi verildi. Girişim cilik ve Ekoloji Merkezi kuruldu. Kadın Girişimci Müzesi kurulduğunu açıklıyor.

               Tarımda iklim değişiyor. Çiftlik aynı zamanda bir eğitim merkezi olarak da bölgede eğitimlerine belirli aralıklarla devam ediyor. Ziraat Mühendisi Rahime AKALIN tarafından çevredeki kadınlara ve çiftçilere eğitimler düzenleniyor. Girişimcilik, organik tarım, tıbbi bitkiler üzerine eğitimler verilmeye devam ediyor. Önümüzdeki gün lerde 10.yılına özel programları devam edecek. Sistem Lideri Orhan AZTEKİN ile görüştüğümüzde; Kara Oklar Ekolojik Hayat Çiftliği olarak;

               Organik: Türkiye'nin En İyi Organik Tarım Çiftliği ödülümüzle, sertifikalı tohumlarımızla en doğal olanı sizlere sunuyoruz. 

               Sertifikalı Ürün: Organik tarım sertifikalarımız, ürünlerimiz için yaptırdığımız Özel İstek Muayene ve Analiz Raporlarımız ve Organik Tarım Müteşebbis Sertifikası ile güvenilir olduğumuzu ortaya koyuyoruz. 

               Ekolojik Çiftlik : Kara Oklar Ekolojik Yaşam Çiftliğimiz doğaya saygı duyulan, doğanın düzeninin bozulmadığı, doğayı ve çevreyi kirletmediğimiz bir yaşamdır. 

               Yenilenebilir Kaynaklar : Kurulan solar enerji tesisi ile kendi elektriğimizi yenilenebilir enerji kaynağından, su ihtiyacımızı yer altı artezyen suyu yerine kendi cazibesinde akan yer altı akarsuyunu tek noktada toplayarak karşılıyoruz. 

               Bölgeye Katkı : Organik tarım yapan çiftçi sayısı 0 iken 329 kişiye ulaştı. Tüm bölgedeki badem sayısı 4 kat arttı. Bölgedeki çiftçilere organik tarım eğitimi veriyoruz. Organik ATA Tohum: Daha ucuza temin edebilmemize rağmen GDO'lu tohumlar değil; ata mirası organik tohum kullanıyor ve bu tohumları üretip paylaşarak yok olmasına da engel oluyoruz diye vurguluyor.

               Ben Bir Badem Ağacıyım, Kara Oklar’da Projesini sizlerle daha önce de paylaşmıştım. İlk duyduğum da ben de çok etkilenmiştim bu projenin daha da yayılmasından büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. “23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı” etkinliği olarak Ma nisa’ya Viessmann çalışanlarının çocukları için Kara Oklar Ekolojik Hayat Çiftliği’nden badem fidanları gönderildi. Sizlerin de Kara Oklarda bir badem ağacınız olsun istiyorsanız mutlaka www.karaoklar.com sitesini ziyaret etmelisiniz adınızı taşıyan ağacınız büyüdükçe isminiz yaşamaya devam etsin.

               Ben Bir Badem Ağacıyım, Kara Oklar’da Projesi ile aldığınız fidanlarda sevdiğiniz kişinin ismi ağacınızda sürekli kalacak şekilde yerleştiriliyor. Ağacın mülkiyeti Kara Oklar Çiftliğine ait ama sizin isminizi taşıyor. Ağaç üzerine isimlik asılıyor. Tarafınıza sertifika düzenleniyor. Sertifikanızı dijital olarak ya da baskılı almak için internet üzerinden seçim yaparak çıktısını alabiliyorsunuz. Bu güzel proje kapsamında da; “23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı” etkinliği olarak Viessmann çalışanlarının çocukları için Kara Oklar Ekolojik Hayat Çiftliği’nden gönderilen her bir fidanda çocukların özel olarak isimlerinin yer aldığı badem fidanları hazırlandı. Bu fidanları yetiştirirken geleceğin gençleri hem kendilerine badem ağacı yetiştirecekler hem de onlara gönderilen mektuplar ile organik tarımı daha yakından öğrenecekler bu gerçekten çok anlamlı bir etkinlik olmuş.

               Kara Oklar Ekolojik Hayat Çiftliği’nin yaptığı her çalışma geleceğe dair umut taşıyor, çocukluk anılarından ortaya çıkan Kara Oklar Çetesi, çocukların eğlendikleri bir çete iken, günümüzde çevresine rol model olan,  organik tarımın mucizesiyle; kiraz, ceviz, salça, reçel, bal, badem ağaçlarıyla dolu bir çiftliğe dönüşerek her geçen gün büyümeye devam ediyor. Ekilen tohumlar gibi çevresine bilgi saçıyor üretiyor, öğretiyor, koruyor, gözetliyor her daim bölgedeki çiftçilere de organik tarımı uygulamayı öğretiyor. Kara Oklar Ekolojik Hayat Çiftliği’nin kuruluş yıl dönümünü Halıkent Müstakil Bölge Gazetesi olarak kutluyoruz. İlçemize sağladığı katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. 

               Nice yıllara Kara oklar Ekolojik Hayat Çiftliği…

 

               Kara Oklar Ekolojik Hayat Çiftliği

Adres                   : Bahçeler Mahallesi, Serke Deresi Bağ Evleri No: 141/A Demirci / Manisa

Telefon                : 0 544 261 49 54

Instagram           : karaoklarekolojik

Websitesi            : www.karaoklar.com     

YAZARLAR