Mustafa BAŞARAN


SU HAYATTIR // Yazan : Fidan ÖNEN


            Su, iki harf ve tek heceden oluşan bir dünyadır. Ne kadar kısa ve öz ama ne kadar yaşamsal ve anlam yüklü. Sadece insanoğlu açısından da değil, hayvanlar, bitkiler ve hatta bildiğimiz veya bilmediğimiz tüm canlılar için bir var olma gerçeği. 

 

     Vücudumuzun bile yaklaşık %60 ‘ı hatta dünyanın bile 2/3’si sudan meydana gelmektedir. Bu oranlar bile suya ne kadar kıymet vermemiz gerektiğini bize göstermektedir aslında. Hele ki tatlı su oranının dünyada sadece %2,5 olduğunu düşünürsek kıymetini misliyle sorgulamamız gerekir. 

 

            Bir an gözlerinizi kapatın ve elinizin musluğa uzandığını düşünün, ama suyun akmadığını, olmadığını hayal edin. Düşünmesi bile ne kadar acı ve üzücü değil mi? Olan şey her zaman olacak anlamında değildir. Kıymet bilmek de bu olsa gerek. Bundan dolayı da suyumuzu tasarruflu kullanmalıyız. Hele ki yaz günlerinde. Çünkü su ihtiyacımız artmaktadır. Sadece bizim değil, tüm canlıların ihtiyacı da artmaktadır. Bu noktada minik patili dostlarımızı ve hayata renk katan bitkilerimizi de unutmazsak çok sevinirim. 

            Su hayattır.

YAZARLAR