Mustafa KAYA

Tarih: 09.12.2024 09:58

“TARLADAKİ İZ’”DEN DAHA İYİ BİR MİRAS

Facebook Twitter Linked-in

Geçen ki yazıda da belirttiğim üzere son yılarda katılmış olduğum ender güzel etkinliklerden birini aktaracağım size. Öyle meşhur bir siyasi ya da meşhur bir sanatçının gelişi gibi değil bu geliş kanımca.

Etkinliğe katılanların nerde ise tamamının çok güzel hareketler bunlar dediği bir etkinlikti. En azından hepsi yararlı gördü bu etkinliği. Yapanlara, çorbada tuzu olanlara minnet borçluyuz.

Bu gün onların ağzı ile anlatayım sizlere bu etkinliği. “kim 500 milyar ister” yarışmasında telefon jokerini, yarışmacıya sordurdukları gibi ben önce böyle sunayım sizlere, sonra duygularımı paylaşırım sizler ile…  

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ 
HAYALİ CİHAN DEĞER

Demirci Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunda geçmişi yad etmek, okulun açılışında ve özellikle ilk yıllarında büyük emekler vermiş olan mezun, mensup ve kurucularıyla buluşmak, onlara vefa göstermek amacıyla bir program düzenlendi. “BİR İZ BİR YÜREK MEZUN VE KURUCULARLA GEÇMİŞİ ANMAK” adıyla düzenlenen programa özellikle okulun kuruluş yıllarında büyük emekleri bulunan kurucular, mezunlar, mensuplar, öğretmenler ve halihazırdaki öğrencilerimiz katıldı. Programa katı-lan misafirler önce okul binasının girişinde yer alan “Geçmişten Günümüze Okulumuz” resim sergisini gezdiler. Daha sonra programa geçildi. Okul Müdürü Mehmet DAĞLAR’ın konuşmasından sonra okulun tarihçesini anlatan bir slayt gösterisi izlendi. Daha sonra okulun açılış sürecinde yaşa-nan, Okulumuz Edebiyat Öğretmeni Özcan DARICI’nın hazırladığı tiyatro oynandı. Devamında programın da şeref konuğu olan emekli Müftü Ali AKSOY hoca sahneye çıktı. 1965 - 69 yılları arasında Demirci'de İlçe Müftüsü olarak görev yapan, okulun resmi açılış izninin alınmasında büyük rol oynayan ve halen İzmir'de yaşayan Ali AKSOY Hocanın ilerlemiş yaşına rağmen kürsüye çıkması ve o dönemle ilgili hatıralarından bahsetmesiyle duygusal anlar yaşandı. Ali AKSOY hoca konuş-masında Demirci halkının ne kadar manevi değerlerine bağlı, asil bir halk olduğunu, birçok hafızın yetiştiğini, halka İmam Hatip Okulu açma fikrini söylediğinde çok sıcak baktıklarını ve bu iş için canla başla nasıl çalıştıklarını, okulun resmi açılış izninde dönemin Başbakanı Süleyman DEMİREL’in eşi Nazmiye DEMİREL ile olan diyaloglarını, Necip Fazıl'ın Demirci’ye gelişini ve yaşananları kısaca anlattı.  

Ayrıca öğrencilere mutlaka ve mutlaka İngilizceyi çok iyi bilmelerini, Arap diline hâkim olmalarını istedi. Programın sonunda kendisine takdim edilen halı seccadeye;  “Hayatımın en değerli hediyesini alıyorum” diyerek karşılık verdi. Kendisi ile birlikte o dönem okulun açılışında büyük emekleri olan; Nurettin KELEM, Ömer ARIDİL, Ali Rıza ODABAŞI, Hasan SELÇUK ve diğerlerine teşekkür etti. Okul önünde çekilen fotoğraftan sonra arkadaşları için “Cennette buluşuruz inşallah” duasında bulundu.

Programa katılan misafirlere cuma namazından sonra okul pansiyonunda yemek ikramında bulunuldu. 
Programın ikinci oturumunda Ali AKSOY hoca okul öğrencilerine hitap etti.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —