Menü Halıkent Bölge Gazetesi
Tarih: 18.05.2026 11:47
EĞİTİM FAKÜLTESİNDE PDR BİLİM ŞENLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

EĞİTİM FAKÜLTESİNDE PDR BİLİM ŞENLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

    Demirci HALIKENT-
    MCBÜ Demirci Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı öğrencileri tarafından hazırlanan PDR Bilim Şenliği, 04 - 05 Mayıs tarihlerinde Basri Koçyiğit Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.     
                        Öğrencilerin danışman öğretim elemanı rehberliğinde hazırladıkları seminer sunumlarından oluşan etkinlikte, güncel psikolojik ve eğitsel konular bilimsel bir bakış açısıyla ele alındı. İki gün boyunca devam eden program kapsamında öğrenciler; dijital çağın gençler üzerindeki etkileri, akademik yaşamda karşılaşılan psikolojik güçlükler, sosyal medya kaynaklı riskler gibi pek çok farklı başlıkta sunum gerçekleştirdi.

    Etkinliğe, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof Dr. Fatma ŞAŞMAZ ÖREN ile Dekan Yar-dımcısı Doç. Dr. Ayşegül ERGÜN katılarak öğrencilerin hazırlamış oldukları çalışmaları yerinde inceledi.

    Fakülte yönetimi, seminer sunumlarını gerçekleştiren öğrencileri ve etkinliğin akademik danışmanlığını yürüten Dr. Öğr. Üyesi İsmet KOÇ'u tebrik ederek öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkı sunan uygulamalı akademik etkinliklerin önemine dikkat çekti. Programa Demirci ilçesinde öğrenim gören lise öğrencileri de katılım sağladı. Lise öğrencileri, üniversite öğrencilerinin gerçekleştirdiği seminerleri izleme  ve rehberlik alanındaki güncel çalışmalar hakkında bilgi edinme fırsatı buldu. 
    Öğrenci merkezli bilim sel üretimi teşvik eden PDR Bilim Şenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında farkındalık oluşturmasının yanı sıra öğrencilerin akademik sunum becerilerinin geliştirilmesine de katkı sağladı.
         * Cengizhan ERDEM
 




Orjinal Habere Git
EĞİTİM FAKÜLTESİNDE PDR BİLİM ŞENLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ EĞİTİM FAKÜLTESİNDE PDR BİLİM ŞENLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
— HABER SONU —